avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Vioela

Activitate Vioela

Buna ziua!
Am primit in data de 02,06,2025 de la un alt UAT pentru urmarire si executare silita doua PV-uri contraventionale si instiintari de plata din 2014 si 2017.,deoarece contravenienii au fost identificati in 2025 cu domiciliul schimbat de raza primariei noastre incepand cu 8.12.2022
Dosarul contine Somatie si titltul executoriu din 2018 , dar apoi se mai emit altele si in 2022.
Eu consider ca acestea amenzi sunt prescrise ,insa primaria le transfera totusi la UAT-ul nostru .
Intrebarea mea este ,le iau in debit si le dau la scadere prin HCL sau le restitui Primarie care le-a transferat.
Pentru o firma a carei activitate este in domeniul agricol cod caen 0111 se aplica cota de impozitare de 0,4% pentru toate cladirile aflate in proprietate sau doar pt magaziile de cereale .
Ei au in proprietate si cladiri precum sediul administrativ , atelier mecanic , magazin,atelier fierarie , casa cazan , casa bascula , casa ciocan pneumatic , magazie lemne.
Multumesc!
Persoanele fizice care inchiriaza camere in scop turistic clasificate si declarate la ANAF ,pot incasa contravaloarea serviciilor cu carduri de vacanta si emite factura ? Mentionez ca detin casa de marcat fiscalizata pe CNP.
AM O PISCINA IN SUPRATAFA DE 180 MP ,BETONATA ,EXECUTATA CU AUTORIZATIE DE CONSRTUCTIE DIN 2017 PE PESOANA JURIDICA .
A FOST INTRODUSA DE TOPOMETRIST IN PLANUL DE AMPLASAMENT SI DELIMITARE A IMOBILULUI CA SI C1 -CONTRUCTIE. PRIMARIA PENTRU A-MI ELIBERA CERTIFICAT FISCAL PENTRU INTABULARE IMI CERE SA O DECLAR SI
MI-O DEBITEAZA CU 5 ANI IN URMA LA VALOAREA DIN CONTABILITATE .
ESTE CORECT?