avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Activitate SaghinAlexandra

Activitate SaghinAlexandra

Buna ziua! Cum pot obtine, de la registrul starii civile (sector 3 Bucuresti) informatii referitor la o nastere intregistrata in 1992?

Certificatul de nastere a fost emis in 26 aprilie 1992, desi copilul s-a nascut in 19.11.1989.

La rubrica mentiuni, pe certificatul de nastere, nu este trecut nimic dar presupun ca in registru ar trebui sa fie ceva adnotat, nu?

Cum si ce pot obtine, fara o decizie din instanta?

Multumesc mult!
Buna ziua,

Incepand de la 01.01.2024, persoanele juridice care incheie un contract de inchiriere imobil cu o persoana fizica trebuie sa opreasca si sa achite impozitul in locul acestora.

Daca, spre exemplu, contractul de inchiriere a fost incheiat in iunie 2023, pretul include declararea contractului, firma va retine si va achita impozitul doar de la 01.01.2024, corect?

La fel cum si proprietarului i se va calcula impozitul integrat pana in decembrie 2023 si fara acest impozit din ianuarie pana la finalul contractului, corect?

Firma poate cere achitarea retroactiva, din iunie pana in decembrie inclusiv, pentru acest impozit?

Am un chirias care insista sa ii dau acesti bani inapoi ca altfel nu mai plateste nimic acum...

Multumesc pentru eventualele raspunsuri!
Buna ziua! Dupa multi ani de intrebari fara raspuns sau raspunsuri ambigue din partea parintilor, incerc sa aflu raspunsuri, pe cat pot posibil, daca am fost adoptata sau ce s-a intamplat.

Conform certificatului de nastere, m-am nascut in noiembrie 1989, in Bucuresti, Sectorul 3, iar certificatul de nastere a fost emis in aprilie 1990, tot de Sectorul 3.

Am facut o solicitare catre Starea Civila sector 3, pentru a-mi spune daca exista anumite mentiuni in registrul lor privind declararea tarzie, dar mi-au spus ca este confidential si trebuie sa ma indrept spre ANPDCA pentru orice informatii privind o eventuala adoptie, ca parintii care au adoptat nu ar vrea sa se poata afla asa, nu e treaba lor etc. Solicitarea mea a fost daca exista mentiuni (exemplu, un duplicat), nu neaparat de o eventuala adoptie.

Inteleg ca termenul de declarare a copilului nu este imediat si nu sunt obligati sa treaca mentiunile, insa, tinand cont de diverse aspecte (spre exemplu, parintii mei mi-au spus ca primul certificat s-a pierdut, desi ei sunt extrem de ordonati si atenti cu tot, mai ales acte; spitalul la care stiam eu ca m-am nascut este in alt sector (nu in 3, cnf certificat), nu exista poze cu mama insarcinata sau cu mine bebelus decat la 2 luni de la data inregistrarii certificatului, desi ai mei au avut mereu aparat foto, mama care mi-a spus mereu cate tratamente a facut ca sa ma aiba si multe altele), Starea Civila poate spune ce se afla in registrul lor, fara a apela la ANPDCA, tribunale sau chiar la tatal meu care este in viata?

In paralel, nestiind spitalul, le-am scris celor de la Malaxa, fiind cei care au preluat arhivele Caritas (ar fi singura optiune din 1989 valabila) si celor de la ASSMB in speranta ca voi primi un raspuns privind registrul de nasteri si date despre nastere si mama macar, astept raspuns... Presupun ca pot raspunde, fara sa fie nevoie de ANPDCA sau vreo instanta?!

Nu vreau sa-l incarc pe tata, chiar vreau sa-l protejez, mama nu mai traieste (oricum nu as fi aflat nimic), asadar incerc sa obtin raspunsuri pentru a le pune cap la cap, pe cat posibil.

Multumesc mult pentru eventualele raspunsuri!
Răspuns la discuția Bani de dat inapoi chiriasului?!
corect
Răspuns la discuția Bani de dat inapoi chiriasului?!
Multumesc mult pentru raspuns! Am trecut in contract pierderea garantiei in cazul incetarii contractului mai devreme de termenul agreat si achitarea separat a chiriei, utilititatilor si pagube, dupa caz. Dar solicita banii inapoi pe diferenta de zile in care nu a stat in apartament...
Buna ziua!

In cazul in care un chirias achita o luna intreaga de chirie, insa ramane in apartament doar 7 zile sa spunem, proprietarul este obligat, dpdv legal, sa restituie diferenta ramasa de chirie chiriasului pentru zilele in care acesta nu a mai locuit acolo?

Intreb deoarece nu este corect ca, dintr-o chirie de 350 euro sa zicem, pe luna, deoarece proprietarul inchiriaza pe termen lung si contractul este pe 1 an, chiriasul sa achita la final, in ultima luna, doar cat a stat, mai ales daca nu a respectat perioada contractuala. Spre exemplu, 11.29 euro/zi x 7 zile = 79.03 euro, pentru un apartament cu 2 camere, nici la hotel nu gasesti.

Exista aceasta obligatie legala pentru a forta proprietarul sa inmulteasca o chirie pe zi ori cate zile s-a stat?

Multumesc mult!