avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Activitate Grigorenco Cerasela

Activitate Grigorenco Cerasela

Răspuns la discuția Drepturi pentru copil cu handicap
Bună ziua! Din păcate și eu am trăit și trecut prin aceiași experienta nefericita exact ca dv vizavi de bursa med! Am un băiat cu autism în înscris la Colegiul Pedagogic din Constanța și am aflat de aceste burse:medicala, de hrana, de rechizite doar la începutul clasei a 2,at când am fost în audienta la dir Colegiul,dna Ciubotaru pt a i aduce la cunoștință toate actele de buling la care a fost supus copilul meu în cei 2 ani în cadrul Colegiului Pedagogic... Ințepat cu vârful creionului în brate pana la sânge, lovit cu piciorul în putea, lovit cu pumnul în nas, împins pe scări, făcut.. Handicapat.. ca este o.. Eroare.. ca nu trebuia sa se nască.. etc. Toate acestea fiind tratate cu indiferenta de către învățătoare. Iar când a fost agresat fizic de către un coleg băgând i băiatului meu un deget în fund în timp ca altul îl ținea forțat din fata de mâini..am mers la director și cu stupoare am aflat ca instituția nici nu avea habar de existenta copilului meu cu CES. At am aflat ca au și.. un psiholog în cadrul scolii.. care nici ea nu avea havar de existenta copilului meu și de la psih scolii am aflat de aceste burse. Am făcut plângeri și la Inspectoratul Jud Școlar pt agresiuni, pt faptul ca nu este integrat de inv în colectivitate, copilul fiind respins și jicnit și în mom de fata și pt faptul ca nu am fost informata de aceste burse de către institutie/învățătoarea Sima Camelia. Iar inv a dat în înscrisuri către Inspectoratul Școlar ca ea a informat Copilul,nu părintele și.. totul a fost în regulula și pt Inspectoratul Școlar deoarece acolo lucreaza sora d-nei dir Ciubotaru! Tot mie mi s a reproșat ca nu am depus actele necesare pt acordarea burselor! Dar, cum putea eu depune acele acte dacă eu când am depus înainte de cls pregătitoare la secretariat Certificatul de Orientare Școlară, instituția nu m a informat ce am de făcut mai departe și nici măcar nu au înregistrat acest copil cu CES și au aflat de el după 2 ani de învățământ? Deși învățătoarea știa de afecțiunea lui, ca face terapie și alte proceduri.. Învățătoare care nu a știut la ședințe decât sa ceara bani pt fondul cls, pt laptop, imprimanta etc, iar administratora grupului cls sa ceara bani pe grup pt dna inv pt 7 cadouri /an iar când i am reproșat ca nu m a informat vizavi de bursele copilului și a agresat toate actele de violenta la care a fost supus copilul meu de teama sa nu i supere pe părinții acelor copii fiindcă.. sunt oameni cu.. "bani".. m a blocat pe grupul părinților unde da informații referitoare pt ce treb copilului la școală.. Trăim într o lume mizera, cruda, corupă unde drepturile copiilor cu afecțiuni pe viata nu exista!


Ela a scris:

Bună ziua! Am un băiat în varsă de 10 ani cu diagnosticul de autism și beneficiază de bursa medicala. Și totodată suntem familie monoparentala, fiind divorțată și domiciliul copiilor stabilit la mine. După noua lege, copiii din fam monoparentale pot beneficia de aceasta bursa de sociala. Doar ca de la școală, secretara mi a zis ca.. am de ales.. ori bursa medicala sau cea sociala. Consider ca i se încalcă drepturile, fiindcă nu poate alege copilul între boala sau faptul ca nu mai suntem o familie completa cu mama și tata. Spuneți mi va rog, copilul meu are dreptul și la bursa sociala?




Bună ziua! Am un băiat în varsă de 10 ani cu diagnosticul de autism și beneficiază de bursa medicala. Și totodată suntem familie monoparentala, fiind divorțată. După noua lege, copiii din fam monoparentale pot beneficia de aceasta bursa de sociala. Doar ca de la școală, secretara mi a zis ca.. am de ales.. ori bursa medicala sau cea sociala de parca copilul se va vindeca de autism dacă aleg bursa sociala... Spuneți mi va rog, copilul meu are dreptul și la bursa sociala?