avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Drepturi pentru copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Drepturi pentru copil cu handicap

In masura in care se poate va rog din suflet.... spuneti-mi de ce drepturi beneficiaza un copil de 11 ani cu autism infantil, retrad grav si epilepsie, inscris in invatamantul special la domiciliu.
Alocatie de hrana?
Valoarea drepturilor pentru rechizitele scolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei si a încăltămintei ?
Bursa sociala?
Bursa medicala?
In ultimele doua saptamani m-au napadit aceste notiuni de care nu aveam habar. La Braila nu ni se spune nimic. Purtati cu vorba si mintiti chiar daca avem drepturi.
Oameni buni..... cum este oare posibil ca un copil bolnav sau sanatos.... sa aiba niste drepturi si nimeni, dar nimeni sa nu-ti pomeneasca de ele?
Sfatuiti-ma va rog pentru demersurile necesare.
Poate la sfarsit de an scolar .... mai pot face INCA ceva pentru copilul meu.
Pentru terapie si medicatie nu ni se dau gratuitati, iar pentru cele pe care le-am avea prin lege, nu ni se spune sau nu ni se acorda.
Familia noastra are patru membri, iar singurul venit este al meu, cel de as. personal. Se mai adauga alocatia dubla si bugetul complementar. Sotul nu lucreaza, iar fiul cel mare este student si primeste bursa sociala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: edelweiss67 , utilizator 14:11, 15 Mai 2015
Studiati atent disp L nr 448/2006 republicata
Solicitati control la comisia medicala de expertiza persoane cu handicap in vederea analizarii documentelor medicale si pentru eliberare decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Contactati ONG-urile locale care reprezinta si apara interesele persoanelor cu autism
certificatul pt grad de handicap il avem deja....iar de apararea drepturilor :(.... pe plan local nu am nici-o sansa
In ce localitate domiciliati ?
Contactati [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 15 Mai 2015
ynocentta, utilizator
In Braila.
Astazi am mers si am depus acetel necesare in trei locatii: CJ, Primarie si DGASPC.
Uimirea mea a fost si mai mare cand mi s-a spus ca nu au luat cunostinta de HG 904 / 2014. Este oare posibil?
Mai jos redau continutul cererii. Sper sa se finalizeze pozitiv.


Catre,
……………………………………………………………………………,


Subsemnatul/subsemnata ………………..…..……….………… domiciliat(a) în localitatea ………………….………, str. ……………………………., nr. …….., bl…….., sc. ….., ap….….., jud. ………………..……, in calitate de parinte a minorului …………….. …….……………., diagnosticat cu ………………………………………………………………………………………., vă solicit analizarea situaţiei acestuia şi întocmirea actelor necesare pentru a putea beneficia de alocaţia zilnică de hrană pentru întreaga perioadă a anului şcolar in curs, precum si contravaloarea “rechizitelor scolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei si a încăltămintei” potrivit legislatiei in vigoare.
Minorul ……………………………………………………..…. este înscris in clasa ……. de la Şcoala …………….…………...……. si este elev cu CES scolarizat in invatamant …………………………………….. grupa de varsta ………..… ani.
Cuantumul alocatiei zilnice de hrana este de …………… lei / zi, iar valoarea drepturilor pentru rechizitele scolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei si a încăltămintei este de ……… lei/an, conform Anexei de la Hotărârea nr. 904/2014, publicata in M.O. 763/2014.
Potrivit ORDIN Nr. 5574 din 7 octombrie 2011, cap. V, art. 26 (1): Copiii/Elevii/Tinerii cu CES, integrati în unitătile de învătământ de masă, beneficiază de asistentă socială constând în asigurarea alocatiei zilnice de hrană, a rechizitelor scolare, a cazarmamentului, a îmbrăcămintei si a încăltămintei în cuantum egal cu cel asigurat copiilor aflati în sistemul de protectie a copilului, precum si de găzduire gratuită în internatele sau centrele de asistare pentru copiii cu CES din cadrul directiilor generale judetene/a municipiului Bucuresti de asistentă socială si protectia copilului.
(2) Drepturile prevăzute la alin. (1) vor fi asigurate din bugetele locale ale unitătilor administrativ-teritoriale de care apartin unitătile de învătământ la care sunt înscrisi copiii/elevii.
La prezenta cerere ataşez :
- copie dupa orientare scolara, care atesta ca este copil/elev cu CES;
- copie după diagnostic de la medicul specialist;
- copie după raportul psihologic;
- adeverinţă de la unitatea de învăţământ frecventată de copil;
- copiile actelor de identitate ale copilului şi părinţilor.

De asemenea solicit ca raspunsul acestei cereri sa il primesc in scris in termenul legal.
În speranţa unei rezolvări pozitive a cererii mele, vă mulţumesc anticipat.

Data Semnatura
............................... ......................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de hrana edelweiss67 edelweiss67 Buna ziua Am o mare rugaminte. Fiul meu are 11 ani, este inscris in invatamantul special la domiciliu (cls II-a) si as vrea sa depun cerere pentru alocatia de ... (vezi toată discuția)
Ordin 5574/07.10.2011 diana_brincovean diana_brincovean Buna ziua,sunt mama unei fetite de 10 ani hipoacuzie bilaterala grav accentuata cu certificat de handicap de la 3 ani si CES din 2013.Confom ordinului ... (vezi toată discuția)
Sumele alocate pt copii din scolile speciale victor sorin victor sorin Buna ziua , Care sint normele ce privesc cuantumul sumeleor pt copi cu nevoi speciale si invata in scoli speciale ? Respectiv sumele pt hrana , rechizite etc ... (vezi toată discuția)