Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Gaby 2002

se poate face un acord(proces verbal) de compensare intre o persoana fizica si o persoana juridica pentru stingerea datoriilor reciproce? daca da, sub semnatura privata sau autentificare la notar?
Firma vrea sa ii dea masina inapoi. Trebuie facut un procev verbal de predare/primire ? Se piate sciate de la ditl in baza lui?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Se poate face o notificare prin avocat sau executor de punere in intarziere, astfel incat la o eventuala actiune in instanta sa puteti solicita daune interse si dobanda legala.

Buna ziua. O firma a cumparat de la o persoana fizica o masina cu contact de vanzare model ditl in care s-a specificat plata in rate. Firma nu a platit niciun ban, persoana fizica isi doreste masina inapoi. Se poate face ceva pe cale amiabila si care ar fii pasii legali si actele necesare? Multumesc
Buna seara. Cum pot radia sulta din cartea funciara? Pe scurt in 2016 prin hotarare definitiva mi s-a atribuit o garsoniera cu plata in 6 luni de la ramanerea definitiva a 2 sulte , una catre sora mea ( aprox 5000euro) cealalta catre tatal meu.( 3000 euro ) Ambii au spus ca nu e cazul de asa ceva dar nu au dat nicio declaratie la notar in acest sens . Tatal meu a murit acum 2 ani, nu am facut inca succesiunea . Sora mea locuieste in alta tara si e complicat . As putea deschide vreo actiune in instanta sa se constate ca s-a prescris dreptul de a cere sulta si sa se radieze din cartea funciara? Sau cum as putea proceda altfel? Multumesc