avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate adrianw

Activitate adrianw

Buna ziua, pe 16.11.2023 mi s-a deschis un dosar penal (din cauza ca am parcat in spatele cuiva iar coltul din dreapta al masinii iesea putin de pe trotuar si am "blocat" un tramvai, un tramvai trecuse pe langa mine, al doilea a zis ca nu poate trece) pentru ingreunarea traficului (Art.339/3, dovada fara drept de circulatie). Peste 2 saptamani dosarul s-a intors la Brigada Rutiera si i s-a atribuit unei politiste care fix in ziua aceea a intrat in concediu de maternitate. Astazi, dupa o luna, inca nu s-a atribuit altui politist si doamna de la relatii cu publicul mi-a zis ca dureaza cateva luni sa se atribuie altui politist din cauza ca este nevoie de nu stiu ce aviz de la procuror ca sa poata sa se ocupe acel politist de dosare penale??? n-am inteles exact ce mi-a zis. Oricum, ce imi recomandati sa fac? Trebuie chiar sa astept jumatate de an pentru un dosar de genul? Mi se pare ireal. Multumesc!
Bună ziua, acum 18 zile am parcat pe o stradă lăturalnică, jumătate de mașină era pe trotuar iar jumătate pe carosabil, când m-am întors, cam după 1 oră și ceva, era poliția rutieră acolo, cu un tramvai, mi-au spus că am blocat tramvaiul și nu mai putea circula din cauza mașinii mele, mi-au zis că îmi fac dosar penal, m-au băgat direct în mașina lor și m-au dus la poliție, cu amenințări destul de grave (eu nezicând nimic, doar mi-am cerut scuze și atât). M-au băgat undeva la subsol, au făcut proces verbal cu ce s-a întamplat și a spus că îmi deschide dosar penal în baza Art. 339 / alin. 3, după care mi-a dat o dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Mai apoi m-au dus în altă clădire, unde era șeful de la rutieră (bănuiesc, îi ziceau șefu') lui i-au dat procesul verbal iar dânsul mi-a pus aceleași întrebări din nou cu ce s-a întamplat. Apoi polițistul care m-a adus acolo i-a arătat filmarea cu mașina mea, unde era parcată, iar de acolo au realizat că mașina mea era lovită în partea care era ieșită afară, au spus că m-a lovit un tramvai când a trecut pe lângă mine, la care eu am spus că "deci nu am blocat pe nimeni, se putea trece", la care au zis că nu contează, că poate era alt tip de tramvai și nu a vrut să treacă. Șeful a spus mai apoi că nu mă poate audia, din cauză că nu are suficiente dovezi să mă considere vinovat, m-a trimis acasă și mi-a spus să revin în 2 săptămâni să văd cărui polițist i s-a atribuit cazul, și să cer soluționare că nu pățesc nimic că, citez, "e o încadrare de c...t și nu pățești nimic".
Am fost astăzi la poliție, după mai mult de două săptămâni (18 zile), iar doamna de acolo nu a găsit nimic, și mi-a spus că durează 30 de zile până revine dosarul la ei la poliție și că mai bine vin după sărbători că ei au libere multe luna asta :) Mie personal mi se pare exagerată toată mascarada asta pentru, practic, nimic, dacă a trecut un tramvai înseamnă că puteau trece și restul, deci nu am blocat pe nimeni. Și nu înțeleg de ce acest șef mi-a spus să revin în două săptămâni dacă durează, de fapt, 30 de zile.

M-ar interesa dacă mă puteți ajuta în vreun fel cu acest caz, sau ce trebuie să fac să-mi iau dreptul de circulație mai repede, pentru că eu sunt acuzat de ceva ce nu am făcut, mi se pare tot ce s-a întamplat neconstituțional. Mulțumesc!