Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Dr@gosch

Buna ziua,
Presedinte Asociatie Proprietari, infiintata de cca 1 an, care are calitatea de parat intr-un proces in curs, inceput in 2024, in care ANAF are calitatea de reclamant.
Mai este compatibil cu functia de Presedinte Asociatie Proprietari.
Multumesc anticipat
Astept sugestii
Deci ca un rezumat de etapa a discutiei de pina acum
1) la plata intretinerii cu cardul nu ai cum sa primesti si chitanta de la casierie, pe linga dovada platii
2) la sfirsitul lunii oricum se verifica extrasul de cont al AP inainte de afisarea cotelor de intretinere
3) verificare atestat admin
4) verificare CIM
5) sau poate prima scrisorile contestatie/sesizare/notificare adresate Asociatie Proprietari se trimit recomandate cu confirmare de primire si continut declarat.
A mai ramas ceva care nu a fost rezumat?
Va multumesc
Si povestea continua

Sunt in a 4-a luna de plata cu cardul direct in contul asociatiei de proprietari si iar am fost trecut cu restanta pe luna a 3-a, asa cum mi s-a intimplat si in prima luna.

In prima luna am vorbit cu presedintele si restanta a fost stearsa, incercuita. (ca si cum as fi platit-o in cash, DAR na am zis sa nu fiu circotas si sa o las asa ca oamenii sunt la inceput si reusesc sa reglez lucrurile pe parcurs)(tin sa precizez ca dupa primele doua luni am primit si o chitanta cu suma totala pe primele doua luni)

In a 3-a luna am vorbit cu presedintele DAR stupoare, imi spune ca banii DA au ajuns in contul asociatiei ASA CA se duce el cu banii lui la casierie ca sa ia chitanta ca si cum as fi platit eu cu cash IAR dupa aceea trece pe la banca sa retraga suma respectiva DAR banca ii retine comision la retragere, insinuind ca ar trebui sa-i platesc comisionul. MOMENT IN CARE am incercat sa-i explic cum ca banii nu trebuiesc scosi din contul asociatiei, decit in anumite circumstante.

Trec si pe la domnul administrator sa-l intreb de ce m-a trecut cu restanta CARE imi spune ca dpdv al lui nu am platit nici o intretinere pina cind banii nu ajung la casierie.

PRECIZARE: intre timp am facut o foaie A4 cu datele asociatiei care sa fie depusa la avizier dar nimica, isi paseaza treaba cu afisatul unul de la celalalt.
Buna ziua
Cu tot respectul

cf L 196/2018
art. 102 alin. (1) lit. q)
corelat cu
art 102 alin. (2) lit. d)
si
art 102 alin. (3)
si
art 102 alin. (4) lit. b)

Spre clarificare a se citi si
L 196/2018
art 64

ADICA IN TRADUCERE LIBERA
Politia poate si trebuie sa constate calitate de administrator in caz contrar sa aplice amenzi in valoare de 5000-10000 RON
Buna ziua
Cereri catre asociatie am tot facut (recomandat, confirmare de primire si continut declarat) dar nici pina in ziua de azi nu am vazut nici macar un nr de inregistrare… ( contestatiile au fost facute in legatura cu justificarea sumelor de bani legate de fondul de reparatii ( cine avizeaza lucrarile,, care sunt devizele lucrarilor,, cine face receptia lurarilor, facturi de la lucrari), de asemenea contestatiile au fost facute in legatura cu salariul admin in conditiile in care admin-ul nu are nici un atestat, nici o polita de asigurare iar mai nou din 1200 RON a transformat in 1500 RON fara nici un act etc ca sa nu mai vorbesc de contestatiile in legatura cu consumul de apa rece si calda (cum se face ca mc AR variaza de la o luna la alta,, cind s-a realizat controlul metrologic al apometrelor))
DINTRE TOATE cele enumerate mai sus s-a obtinut DOAR montarea de apometre radio iar asta dupa ce tot noi am alergat (nici admin-ul, nici presedintele nu au facut ceva), in rest liniste si pace, trai pe vatrai.
Ma gindeam sa ne indreptam catre o firma de cenzorat care sa realizeze verificari situatie sold active si pasive, ce contract are acest admin CIM sau prestari servicii etc, de asemenea am mai vorbit intre noi proprietarii sa chemam politia cind e zi de incasari ca sa-l intrebe pe admin de acte (cf legii asociatiilor 196/2018)
Va multumesc
Buna ziua d-nul Popa GHEOGHE
De acord cu dvs cum de ce ar fi scosi banii din contul AP, DAR de unde pot sa stiu ce plateste si cum plateste PT CA asa cum bine imi sugerati lamuriri directe LASA de dorit pt ca admin-ul este acelasi de peste zeci de ani fara un act oficial in baza caruia isi efectueaza INCA activitate in cadrul asocIatiei iar presedintele nu raspunde la oameni iar la mine raspunde pt ca ultima oara l-am cam pus la colt ca sa pot obtine ce se poate obtine pt moment, ca sa zic asa ca un “diagnostic de etapa”..
Eu intrebam ce se alege cu banii platiti cu cardul PT CA atunci cind voi avea timp as vrea sa vin cu o firma de cenzorat la AP a noastra sau sa apelez la serviciul financiar-contabil de la primarie PT CA dupa aceea sa actionez in judecata, asa ca daca as putea putin sa anticipez lucrurile cu atit mai bine.
IDEEA DE BAZA ar fi ca pt moment administratorul precum si presedintele sunt ostili in relatia cu proprietarii (nelamuriri, intrebari, clarificari ….) dar cind ii iau la bani marunti o dau la intors , ceea ce nu-i normal intr-o AP normala/sanatoasa.
Va multumesc anticipat pt intelegere
Cind am platit cu cardul i-am comunicat presedintelui care a verificat prin home bank pt confirmarea platii.

Apoi dupa doua luni m-am trezit in cutia postala si cu chitantele de la casierie, ca si cum de fapt as fi platit direct la casieria asociatiei.

Astazi cind am vorbit cu alti vecini mi-au spus ca administratorul le-ar fi spus ca metoda de plata cu cardul este mai grea/anevoioasa pt a ajunge banii la casierie.

INTREBAREA MEA:
Ce s-a intimplat cu banii AP dupa ce am platit cu cardul, au ramas in contul AP sau au fost scosi pe motiv ca va plati utilitatile aferente in cash ?

PS:
Administratorul nostru este cel de o vesnicie,, fara nici un atestat, fiind inca tinut cu acordul noului presedintelui de AP. ( pe principiul, il recomanda vocea si talentul, ca sa fac haz de necaz ;-))) )
Multumesc mult de promptitudinea raspunsului
Va rog sa-mi acordati un ragaz pt a exprima un raspuns adecvat
Va multumesc inca odatat.
Buna ziua,

Astazi 11 0ctombrie 2025 am stat de vorba cu alti vecini care sunt interesati sa plateasca cu cardul, fara sa se mai complice cu casieria DAR stupoare mi-au spus ca dorel ‘l nostru de administratie le-ar fi recomandat sa plateasca la casirie deoarece plata cu cardul e mai complicata pina cind ajung banii in cash la casierie..
Ce pot eu sa inteleg este ca banii de intretinere pe care i-am platit cu cardul au ajuns pina la urma in cash in caseria AP, adica mi-au fost eliberate pina la urma chitante pt ca banii au fost transferati in cash din contul AP in caseria AP? ( adica ca si cum as fi platit fizic, cu cash, la casieria AP)

Va multumesc
Buna ziua,

Si totusi Dorel de administratie de Asociatie Proprietari a lovit iarasi, adica: dupa 2 luni de plata a cotelor de la intretinre cu cardul direct in contul AP, astazi 29/09/2025, m-am trezit si cu o chitanta eliberata de caseria AP pe ultimile aceleai doua luni, adica ca si cum as fi platit in cash la casieria AP.

ADICA RECAPITULARE: dupa 2 luni de plata cu cardul direct incontul AP m-am trezit si cu o chitanta de la casieria AP pentru aceleasi sume.

INTEEBARE: Care-i smecheria ?

Va multumesc anticpat de intelegere.