avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1679 soluții astăzi
Forum Activitate Octavian78

Activitate Octavian78

Răspuns la discuția Greseli in actele de succesiune
Buna ziua
Bunicul are in titlu 1000 mp intravilan suprafata pe care este construita si casa.
Curtea este imprejmuita dintotdeauna si nu a suferit modificari in ultimii 40 ani cel putin.
Bunicul decedat in 1992, parintii care au incheiat contractul de intretinere decedati in 2022.
Certificatele de monestenitor de oe urma bunicului s-a facut in 2009 ptr toate terenurile din extravilan si terenul din intravilan nu a intrat in masa succesorala deoarece era contractul de intretinere doar pe numele parintilor mei.
Deci acest teren este in posesiune dintotdeauna .
Cum se putea face contract doar pe o suprafata din cei 1000mp daca nu a existat nici o alta imparteala a terenului sau parcelare ..
Greseli in actele de succesiune

Buna ziua .avem in prezent ceva greseli in actele de succesiune toate datorate de fapt unei greseli din anul 1992.
In 1992 parintii au incheiat contract de intretinere cu bunicul. Obiectul in cauza- terenul intravilan cu casa construita. Bunicul detinea 1000mp intravilan( specificati in titlu , verificabili la primarie..etc) dar pe contractul de intretinere au fost trecuti doar 650 mp.
Din ce am putut afla totul s-a datorat unei greseli de masurare ( terenul a fost considerat un dreptunghi dar de fapt el ar o forma neregulata , fara unghiuri drepte ) . Terenul este imprejmuit de 3 drumuri comunale si pe una din laturi de 2 vecini.
Parintii nu au avut alte acte in afara de acel contract de intretinere. Nu au facut intabulare .
La primarie s-au platit taxe si impozite pe cei 1000 mp pana in prezent.
La decesul parintilor cand am facut succesiunea cu fratele, a fost luata de buna doar suprafata specificata in contractul de intretinere dintre Parinti-Bunic.
Acum au sosit masuratorile de la cadastru- parte din planul national de cadastru si carte funciara- si dupa masuratori terenul pe care se afla casa are 950 mp.
Cum rezolvam aceasta problema in sensul de a avea toate actele conform cu realitatea din teren si succesiunea pe suprafata reala ?
Răspuns la discuția Succesiune casa si teren la tara
Multumesc tuturor de raspunsuri. as dori sa inchei aici aceasta discutie , considerand ca raspunsul la intrebarea de baza a fost dat . Restul sunt devieri de la subiect principal si in lipsa de informatii concrete refuz sa fiu judecat sau catalogat nu stiu cum...
Recunosc ironiile din ghilimele- nu isi au rostul - nu cunoasteti indeajuns planurile / intelegerile tuturor persoanelor implicate in succesiune.

Stima
Răspuns la discuția Succesiune casa si teren la tara
Nu trebuie sa fim " rai" si sa tragem concluzii gresite.. Acel copil de 25 ani va beneficia de acei bani din pensie. Am vb deja dar ii trebuie certificatul de mostenitor. Fara el nu poate beneficia de fondul de la pensii.
Am spus ca " acel copil " nu are pretentii la bunurile supuse mostenirii de la parinti- adica casa si teren.
Răspuns la discuția Succesiune casa si teren la tara
Fratele nu a avut nimic pe numele lui- nici casa, nici masina, nici teren sau orice altceva in afara de bunuri de consum ( tv, mobilier, etc..) . Ar avea totusi o suma la pensia privata . Deci in mare ar fi dezbaterea doar pe bunurile parintesti. Care insemna - casa cu terenul aferent si terenul arabil .
Răspuns la discuția Succesiune casa si teren la tara
Fratele era despartit ..cu 1 copil rezultat in urma casatoriei si care a stat cu mama ei . din toate discutiile anterioare nu se ridica cu pretentii la aceasta mostenire. Chiar si asa va trebui sa dea declaratie la notar cum ca renunta la orice drept..nu?
Notarul trebuie sa fie de pe raza comunei de domiciliu sau de pe raza judetului?
Succesiune casa si teren la tara.
Buna ziua. Avem urmatoarea situatie: Parintii detin casa si teren extravilan la tara . In urma cu 2 ani( Martie 2022 ) mama mea a decedat . Am ramas - Tata , eu si 2 frati.
In August 2022 a decedat si fratele .
In August 2023 a decedat si tatal nostru.
Am ramas eu si cu sora mea.
Dorim sa descidem succesiunea dar nu stim de unde sa incepem avand in vedere cumulul de evenimente neplacute.. Va fi ceva diferit ce trebuie facut fata de standard? Care este termenul in cazul de fata in care trebuie sa dezbatem ptr a nu plati impozit.
Multumesc