avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseli in actele de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseli in actele de succesiune

Greseli in actele de succesiune

Buna ziua .avem in prezent ceva greseli in actele de succesiune toate datorate de fapt unei greseli din anul 1992.
In 1992 parintii au incheiat contract de intretinere cu bunicul. Obiectul in cauza- terenul intravilan cu casa construita. Bunicul detinea 1000mp intravilan( specificati in titlu , verificabili la primarie..etc) dar pe contractul de intretinere au fost trecuti doar 650 mp.
Din ce am putut afla totul s-a datorat unei greseli de masurare ( terenul a fost considerat un dreptunghi dar de fapt el ar o forma neregulata , fara unghiuri drepte ) . Terenul este imprejmuit de 3 drumuri comunale si pe una din laturi de 2 vecini.
Parintii nu au avut alte acte in afara de acel contract de intretinere. Nu au facut intabulare .
La primarie s-au platit taxe si impozite pe cei 1000 mp pana in prezent.
La decesul parintilor cand am facut succesiunea cu fratele, a fost luata de buna doar suprafata specificata in contractul de intretinere dintre Parinti-Bunic.
Acum au sosit masuratorile de la cadastru- parte din planul national de cadastru si carte funciara- si dupa masuratori terenul pe care se afla casa are 950 mp.
Cum rezolvam aceasta problema in sensul de a avea toate actele conform cu realitatea din teren si succesiunea pe suprafata reala ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2025
Octavian78, utilizator
Cel mai recent răspuns: Octavian78 , utilizator 12:19, 21 Iulie 2025
Buna ziua, diferenta de teren nu face obiectul intretinerii. Daca exista acte de proprietate pe acea diferenta, intra la succesiune si o puteti dobandi impreuna cu celilalti mostenitori, daca mai sunt si altii.
Buna ziua
Bunicul are in titlu 1000 mp intravilan suprafata pe care este construita si casa.
Curtea este imprejmuita dintotdeauna si nu a suferit modificari in ultimii 40 ani cel putin.
Bunicul decedat in 1992, parintii care au incheiat contractul de intretinere decedati in 2022.
Certificatele de monestenitor de oe urma bunicului s-a facut in 2009 ptr toate terenurile din extravilan si terenul din intravilan nu a intrat in masa succesorala deoarece era contractul de intretinere doar pe numele parintilor mei.
Deci acest teren este in posesiune dintotdeauna .
Cum se putea face contract doar pe o suprafata din cei 1000mp daca nu a existat nici o alta imparteala a terenului sau parcelare ..
Ultima modificare: Luni, 21 Iulie 2025
Octavian78, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren in plus la masuratori mih4y mih4y buna ziua ce se poate intampla daca in urma masuratorilor topografice iese teren in plus ? mentionez ca pe actul de proprietate este trecuta o suprafata de ... (vezi toată discuția)
Posesie teren iozefinab iozefinab Buna ziua, Parintii mei au construit o casa in anul 1996, avand un teren proprietate in acte, de 1000 mp. In realitate insa, suprafata totala este de 1200 ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune mostenire daiktzell daiktzell Buna ziua !As vrea sa intreb in cazul in care fac parte din mostenitorii de drept am casa construita in urma cu 40 de ani ,am titlu de proprietate pentru ... (vezi toată discuția)