avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Greseli in actele de succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Greseli in actele de succesiune

Greseli in actele de succesiune

Buna ziua .avem in prezent ceva greseli in actele de succesiune toate datorate de fapt unei greseli din anul 1992.
In 1992 parintii au incheiat contract de intretinere cu bunicul. Obiectul in cauza- terenul intravilan cu casa construita. Bunicul detinea 1000mp intravilan( specificati in titlu , verificabili la primarie..etc) dar pe contractul de intretinere au fost trecuti doar 650 mp.
Din ce am putut afla totul s-a datorat unei greseli de masurare ( terenul a fost considerat un dreptunghi dar de fapt el ar o forma neregulata , fara unghiuri drepte ) . Terenul este imprejmuit de 3 drumuri comunale si pe una din laturi de 2 vecini.
Parintii nu au avut alte acte in afara de acel contract de intretinere. Nu au facut intabulare .
La primarie s-au platit taxe si impozite pe cei 1000 mp pana in prezent.
La decesul parintilor cand am facut succesiunea cu fratele, a fost luata de buna doar suprafata specificata in contractul de intretinere dintre Parinti-Bunic.
Acum au sosit masuratorile de la cadastru- parte din planul national de cadastru si carte funciara- si dupa masuratori terenul pe care se afla casa are 950 mp.
Cum rezolvam aceasta problema in sensul de a avea toate actele conform cu realitatea din teren si succesiunea pe suprafata reala ?
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2025
Octavian78, utilizator

Alte discuții în legătură

Corectare suprafata de teren în cf cu aplicarea regulamentului odg nr.700/2014-program național de cadastru și carte funciară Marian Hainagiu Marian Hainagiu Bună ziua, Am rugămintea sa ma lămuriți in urmatoarea speta: In 2014, tatăl meu, pentru a-mi putea vinde o casa+ terenul aferent, a intabulat ... (vezi toată discuția)
Suprafata mai mare dupa masuratori soringeorge2003 soringeorge2003 Bunicii au decedat. Nu aveau cadastru si intabulare. In urma masurarilor efectuate de cadastrist a reiesit faptul ca, curtea are o suprafata de 2800 mp, in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, în regulamentul din 7 ianuarie 2020 privind realizarea, ... Corneldaniel Corneldaniel Buna ziua, în regulamentul din 7 ianuarie 2020 privind realizarea, verificarea și recepția lucrărilor sistematice de cadastru și înscrierea din oficiu a ... (vezi toată discuția)