Am fost inregistrat la AJOFM,nu am primit nici o indemnizatie de somaj,dar am semnat acte acolo,totul a fost doar intr-o singura ora,dupa cele 5 zile am inceput lucrul la firma respectiva timp de un an de zile,pana in luna martie 2025. Acum asteptam macar un act sa stim ce avem de facut,conducerea nu discuta cu noi,am inteles ca suntem in concediu de odihna,de cand si pana cand,nu stie nimeni nimic.
Imi cer scuze dar faptele stau putin altfel,in 2022 am fost angajati de catre o societate de paza cu contract nedetreminat,in anul 2024,in 27 februarie am fost instiintati ca se schimba denumirea firmei,de fapt era o firma noua care era condusa de sotia patronului de la firma veche,ce-i sub 35 ani au ramas la firma veche,cei peste 45 (cazul meu) am trecut la firma noua dar cu obligatia de a ne baga somajul. Dupa 5 zile de somaj am fost angajati tot pe perioada nedeterminata. Acum in data de 1 martie 2025,firma noastra a pierdut toate licitatiile lasandune in concediu de odihna,spun ei,desii eu am avut concediu de odihna in ianuarie 2025,as vrea sa stiu daca firma este obligata sa ne tina inca 5 sau 6 luni,cauza fiind ca ne-au preluat din somaj. Precizez ca sediul firmei sa afla la 45 km fata de unde ne prestam noi activitatea,mai precizez ca,de fiecare data nu primim o instiintarescrisa undeva cu ore de lucru,salariu,impozit sau alte date care ar trebui sa le stim. Lucram ore de noapte care nu sunt platite,nici in contractu colectiv nu specifica ore de noapte,va mai intreb eu,nici in instanta nu putem revendica acest spor,macar pentru vechime. Va multumesc pentru amabilitatea Dumneavoastra!
Am scris in prima postare mai sus si repet,in ultimi doi ani,de doua ori,adica o data la an firma ne-a obligat sa intrerupem activitatea 5 zile stand in somaj,repet,de fiecare data dupa un an,daca nu avea conventie au AJOFM-ul sa ia bani pentru noi,pentru ce ne punea de fiecare data sa stam 5 zile in somaj? Va intreb inca o data daca doriti sa-mi raspundeti,ce perioada e obligata firma sa ne tina depa canventia cu AJOFM-ul?
Eu nu am vazut nici o conventie dar stiu ca am semnat acte cand am fost preluat din somaj,da chiar nu inteleg intrebarea,adica te angajaza din somaj si dupa o saptamana te disponibilizeaza dupa placul firmei? Nu trebuie sa te tina un oarecare timp in servici?
1.Avand in vedere ca am fost preluat din somaj de firma de paza,cat timp este obligata sa ma tina ca angajat?
2.Dupa perioada obligatiei de a ma tine ca angajat,nemaiputand sa imi asigure un salariu la punctul de lucru unde sunt domiciliat,poate schimba punctul de lucru la o distanta mai mare de 40 km,sunt obligat sa il refuz,mai pot beneficia de indemnizatie de somaj daca a trecut mai mult de 12 luni lucrate ?
Am fost preluat din somaj 2 ani la rand,firma de paza dupa primu an ma pus sa bag somaju,dupa 5 zile de somaj a incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata,Dupa 12 luni firma de paza nu a mai putut obtine o licitatie in zona unde locuiesc. Momentan sunt acasa spunand ca santem in concediu de odihna. Daca firma o sa ne mute in alta zona,la peste 50 km neasigurandune transport (nu prevede in contract) iar eu trebuie sa refuz locu de munca,ce posibilitati as avea pentru a obtine somaj? Sa ma angajez la un alt loc de munca pentru ce perioada ca sa obtin ajutoru de somaj.
In data de 14.03.1987 am fost angajatul subteran la pregatire in mina Dalja Petrosani,Dupa un an si ceva am suferit un accident puternic iar dupa refacere nu m-am dus sa-mi iau cartea de munca,tot ce a ramas ca dovada de acolo e o adeverinta de spitalizare,rugamintea mea ar fi sa ma ajutati cum sa-mi recapat vechimea,daca e posibil. Multumesc anticipat!