Am fost preluat din somaj 2 ani la rand,firma de paza dupa primu an ma pus sa bag somaju,dupa 5 zile de somaj a incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata,Dupa 12 luni firma de paza nu a mai putut obtine o licitatie in zona unde locuiesc. Momentan sunt acasa spunand ca santem in concediu de odihna. Daca firma o sa ne mute in alta zona,la peste 50 km neasigurandune transport (nu prevede in contract) iar eu trebuie sa refuz locu de munca,ce posibilitati as avea pentru a obtine somaj? Sa ma angajez la un alt loc de munca pentru ce perioada ca sa obtin ajutoru de somaj.
1.Avand in vedere ca am fost preluat din somaj de firma de paza,cat timp este obligata sa ma tina ca angajat?
2.Dupa perioada obligatiei de a ma tine ca angajat,nemaiputand sa imi asigure un salariu la punctul de lucru unde sunt domiciliat,poate schimba punctul de lucru la o distanta mai mare de 40 km,sunt obligat sa il refuz,mai pot beneficia de indemnizatie de somaj daca a trecut mai mult de 12 luni lucrate ?
Eu nu am vazut nici o conventie dar stiu ca am semnat acte cand am fost preluat din somaj,da chiar nu inteleg intrebarea,adica te angajaza din somaj si dupa o saptamana te disponibilizeaza dupa placul firmei? Nu trebuie sa te tina un oarecare timp in servici?
Prevedere oug 60
Bogdan 71
Buna ziua, daca cineva, unic asociat al unei firme, beneficiaza de prevederile OUG 60 din 2018 (subventie de 2250 lei lunar timp de 12 luni) daca se angajeaza ... (vezi toată discuția)