MODIFICARE/CORECTIE REVISAL
SN...... SA a avut in structura sa o sucursala si un punct de lucru la aceeasi adresa str. ......... nr......., Cluj-Napoca.
Conducerea a hotarat sa radieze sucursala, in cererea depusa de la ORC Cluj s-a cerut radierea sucursalei ca entiate juridica dar s-a radiat si punctul de lucru situat in aceeasi locatie cu fosta Sucursala Cluj. ORC Cluj a emis rezolutia 30816/11.10.2022, si astfel au fost radiate amandoua cu data de 12.10.2022 dar in locatia din Cluj-Napoca nu a incetat activitatea a fost necesar infiintarea unui nou punct de lucru (dorinta societatii era sa inchida sucursala si sa ramana punctul de lucru).
Punctul de lucru a fost infiintat cu la data de 16.02.2023.
La vremea respectiva din informaiile primite mult prea tarziu la Cluj de Directorul ...... de la Bucuresti s-a facut transferul angajatilor activi de pe Sucursala Cluj pe noul punct de lucru la data de 23.03.2023.
Noi am procedat la transferul salariatilor de la sucursala numita cedent la punctual de lucru numit cesionar pentru ca salariatii sa nu piarda sporul de fidelitate acordat de societate pentru vechimea neintrerupta in unitate conform legii 67/2006, captitolul II drepturile salariatilor, articolul 5, alin (1) “Drepturile și obligațiile cedentului, care decurg din contractele individuale de muncă și din contractul colectiv de muncă aplicabil, existente la data transferului, vor fi transferate integral cesionarului.”
In REVISAL situatia angajatilor arata astfel, exemplu unui angajat d-na. A.D, a fost angajata pe sucursala Cluj (CEDENT) cu CIM NR...../29.09.2017 si incepe activitatea la data de 02.10.2017 iar ultima inregistrare este transferul cu data de 23.03.2023, desi trebuia la data infiintarii puncutului de lucru 16.02.2023.
In REVISAL(CESIONAR) PUNCT DE LUCRU CLUJ d-na. A. D. este inregistrta cu data de 23.03.2023 data transfer urmand celelate inregistrari pana la zi.
Noi daca radiem sucursala unde mai regasim partea salariatilor de la angajare si pana la transfer?. Radierea unei sucursale din REVISAL este o operațiune definitivă și implică ștergerea informațiilor asociate acesteia din sistem. În cazul în care sucursala va fi redeschisă ulterior, datele acesteia vor trebui reintroduse în REVISAL, conform cerințelor legale.
Avand in vedere ca intentia societatii era de a radia sucursala si de a transfera salariatii pe punct de lucru existent dar din cauza radieii si a punctului de lucru a trebuit sa cerem infiintarea unui nou punct de lucru la aceeasi adresa,
Am avut control de la ITM in care mi se spune sa radiez sucursala ca apar angajatii activi, eu m-am uitat in Revisal dar ei apar transferati. La noi activitatea nu s-a intrerupt si am avut modificari la contractele de munca in aceasta perioada (12.10.2022 - 26.02.2023).
Cum sa fac corectiile in asa fel incat salariatii sa nu piarda perioada dintre radiere si infiintarea noului punct de lucru.
MULTUMESC ANTICIPAT
Buna Ziua,
Va aduc la constinta urmatorele fapte comise de Consilierul Juridic de la o societate de stat:
1. La data angajarii Consilierului Juridic eu am trimis pe adresa ei de email contractual de munca si fisa de post ca sa le citeasca si sa le trimita semnate. (ea lucreaza la sediul din Bucuresti iar eu de la resurse umane lucrez la punctul de lucu Cluj)
Ea a modificat fisa de post si mi-a trimis-o spunand ca ea s-a ars in trecut in ceea ce priveste fisa de post si ca fisa pe care ea mi-a trimis-o este fisa de post pt. care este de accord sa lucreze. Deci mi-a dat de inteles ca asa a negociat cu d-na. Director General. Ca urmare la modificarea organigramei la 18.07.2024 cand s-a modificat si ROF-ul a tecut acele atributii pe care le-a scos din fisa ei de post pe Resurse Umane. Cum si-a permis sa treaca de la ia putere niste atributii care ii revind in principal datorita functiei pe care o are. (eu am facut fisa dee post conform fisei pe care o avea fosta angajata pe aceasta functie) Eu nu am fost informata ca voi avea atributii in plus si am primit de la ea pe email noul ROF modificat in care imi spune sa modific fisele de post conform noului ROF. La data respectiva eu aveam de modificat doar 2 fise de post la care intradevar s-a adagugat si alte atributii.
Urmatoarele atributii le-a trecut pe Resurse Umane:
- modifică/actualizează/îmbunătățește Regulamentul Intern și îl prezinată spre aprobare /Consiliului de Administrație / Conducerii societății;
- Participă direct la elaborarea şi negocierea Contractului Colectiv de Muncă
-Coordonează, organizează, integrează propunerile șefilor de compartimente/Manageri cu privire
la actualizarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al societății și il supune spre
aprobare Conducerii/ Consiliului de Administrație;
Am informat pe Directorul General care era la data de 18.07.2024 pt. ca in prezent avel alt. DG si mi-a spus ca ea nu stie nimic de aceste atributii.
Ce masuri pot lua impotriva ei sa corecteze ROF-ul si sa-i fac un act aditional la fise ei de post in care sa-i trec aceste atributii.
2. Anul acesta s-a negociat CCM-ul iar dupa lungi discutii si acte, o gramada pe care le-a intocmit Consilierul Juridic si pe care le-a trimis sa le listam si semnam si sa le trimitem inapoi ca sa poata inregistra la ITM noul CCM. Dupa ce la inregistrat ne-a trimis un exemplar din CCM original in care apare alt format de CCM nu cel pe care noi l-am vazut de-a lungul negocierii si cu care am fost de acord. dar mai mult a sters doua articole importate si nu nea informat acest lucru si anume: 1
-sporul de fidelitate care la noi este vechimea in munca a salariatilor
- se acorda cadouri in bani cu ocazia sarbator4ilor de Pasti, Craciun si ziua societatii.
Am intelesc ca datorita ordonantei trenulet nu se mai acorda cadorui si bonusuri dar cu sporul de fidelitate ce a avut?
UN ANGAJAT ISI PREZINTA DEMISIA DIN FUNCTIA DE DIRECTOR ECONOMIC CU DATA DE.... URMAND CA DIN ACEASTA DATA SA OCUPE FUNCTIA DE ECONOMIST.
In acest caz se desface contractul de munca actual si se face un nou contract pe functia de economist sau se face un act aditional la contractul de munca cu modificarea functiei?