Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Elenaaa58

Buna ziua. Voi avea al doilea termen de judecata într-un proces de divorț fără copii și se va face administrarea probelor. Știți cumva ce se întâmplă după acest termen? Va da instanța decizia?
Răspuns la discuția Informație proces divort

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Pt siguranță puteți sa îl aveți la dvs .În 99%din cazuri la primul termen doar se discuta probele solicitate,e greu de crezut ca se va administra interogatoriul.

Și întrebările trebuie scrise cumva până la jumătatea paginii sau se pot scrie până la capătul paginii și lăsat un spațiu sub fiecare întrebare?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Interogatoriul si orice cere adresata instantei este recomandat sa fie redactata la icalculator, dacă nu va pricepeți sau nu aveți posibilitatea mai exista centre de redactări acte ..Chiar dacs are av rexlamantul tb sa se prezinte oersonal(cu câteva excepții dar nu despicam firul în 4 pe un forum)Oricum la primul termen doar se incuvinteaza probele și se vor administra la un termen ulterior..

Va multumesc pt raspuns!
Deci nu trebuie sa duc interogatoriul pt partea adversă la primul termen?
În citație scrie ca: În caz de neprezentare a părților, se va putea trimite un înscris, judecata urmând a se face în lipsa.
Bună ziua, vreau să vă rog să mă ajutați cu o informație referitoare la un proces de divorț, fără copii, la care o să am primul termen de judecată. Ca parat, pot scrie de mână întrebările pt interogatoriul reclamantului pe o foaie? Sau trebuie doar la calculator? Și mai am o întrebare, reclamantul care are avocat este obligat să se prezinte personal la proces? Mă gândesc ca la interogatoriu ar trebui să răspundă personal. Mulțumesc frumos!

Alina-Andreea Plugaru a scris:

Buna ziua,

1. Da, este necesar sa le faceti conform cu originalul pe fiecare pagina (fata-verso, daca este cazul) + semnatura.

2. Numerotarea nu este obligatorie, dar va sfatuiesc sa o faceti totusi cu un creion/pix ca sa fie usor de urmarit de catre instanta.

3. Capsarea nu este obligatorie. Le puneti frumos in ordine, numerotate.

Aveti in vedere sa faceti intampinarea+dovezile atasate, in atatea exemplare cate parti sunt + un exemplar pentru instanta.

Succes!

Multumesc frumos!
Încă o întrebare, credeți ca e ok ca am scris întâmpinarea cu font Calibri size 13?
Bună ziua, doresc să depun săptămâna viitoare o întâmpinare pt un proces în care am fost chemată în judecată. Și voi atașa ca probe mesaje sms pe care le voi lista pe foi A4. Aș vrea să știu dacă trebuie să scriu”conform cu originalul” și să semnez fiecare foaie? Și dacă este obligatoriu să le numerotez și să le capsez la un loc cu întâmpinarea? Mulțumesc frumos!