ramonaelenadinu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
va multumesc pentru raspuns. da, avem prinsa si in regulamentul intern obligatia salariatului de a respecta dispozitiile date conducerea unitatii, dar nesemnarea fisei de post nu este mentionata ca fiind abatere disciplinara. asadar, eu as vedea ca solutie, in cazul in care nu se ajunge la o intelegere cu salariatul, conducerea sa emita o dispozitie scrisa, motivata fiind de faptul ca acesta are cunostinte referitoare la functionarea si exploatarea utilajului dobandite ca urmare a participarii la cursul de instruire, prin care sa i se puna in vedere indeplinirea sarcinilor ce decurg din functionarea utilajului, iar in caz de nerespectare, sa poata fi demarata procedura de cercetare disciplinara pentru nneindeplinirea sarcinilor cuprinse in dispoztia conducerii.
salariat care refuza semnarea fisei de post la care au fost adaugate noi atributii, fara a-i fi modificata natura muncii, respectiv fara a- i fi modificata functia. noile atributii vin ca urmare a punerii in functiune a unui utilaj care are legatura directa cu functia salariatului, si pentru care acesta a participat la un curs de instruire la sediul furnizorului utilajului in afara tarii. refuzul semnarii fisei de post este motivat de nemultumirea fata de majorarea salariala acordata de angajator cu prilejul noilor atributii din fisa de post. ce se poate face dpdv legal in situatia de fata, tinand cont de faptul ca nu se poate ajunge la o intelegere cu salariatul? multumesc frumos!
buna dimineata!
va rog frumos sa imi dati o opinie in urmatoarea speta:
am primit 2 incheieri, cu adresa de inaintare, de instituire a popririi pentru prestatorul nostru de salubritate, de la doua birouri de executori judecatoresti. care este ordinea de plata a acestora? in ordine cronologica, in functie de data inregistrarii adreselor sau suma se imparte catre cei doi executori? si care este baza legala ? multumesc frumos
Succesiune dupa bunicul patern, Astfel, bunicul a avut 2 copii (matusa si tata). Bunicul a decedat in mai 2005, iar tata in iulie 2024. De pe urma tatalui suntem 2 frati (eu si fratele meu) si mama. Care este ordinea venirii la mostenirea dupa bunic? Matusa, ca fiica, tata ca fiu decedat si nepotii? sau matusa cu mama si nepotii ca mostenitori ai tatalui decedat? multumesc frumos