avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Activitate Andreea Dorohoi

Activitate Andreea Dorohoi



adriandimitriu a scris:

Dacă nu cădeți de acord asupra unui aranjament, va trebui să mergeți în instanță. Consultați un avocat fiindcă este vorba de ceea ce veți cere instanței să judece. Nu înțeleg de ce e nevoie de acordul vecinului pentru ca să faceți măsurătorile pe terenul rămas neintabulat. În orice caz, dacă veți solicita și obține servitutea de trecere, terenul dinspre drum va pierde mult din suprafața

Inițial am convenit la fața locului să aduc un cadastrist pentru măsurători, întrucât spunea că sunt 500 mp toată suprafața, apoi când am sunat să programăm când vin cu inginerul mi-a spus că nu am ce căuta prin curtea dânsei, că o să cheme poliția, că îi încalc proprietatea.
Actele mele au fost în original la rude când am deschis succesiunea pentru un imobil și nu știam de aceste terenuri. Bănuiesc că s-au înțeles cu proprietara să îi rămână parcela și au luat bani fără acte.
adriandimitriu a scris:

suprafetele sunt intabulate?

Noul proprietar și-a făcut intabularea.
Pentru ce a rămas nu este făcută, acum facem ieșirea din indiviziune, că mai sunt și alți moștenitori. Problema este că abia după 3 ani, acum, primăria va rectifica "greșeala". Până acum nu am putut face ieșirea din indiviziune pt că pe certificatul fiscal nu apărea deloc acea parcelă, fiind înregistrată toată pe numele dânsei.
Pe actul de vânzare-cumpărare apar aceiași vecini care sunt pe titlul de proprietate, deși după cadastru ar fi trebuit ca pe latura din spate să rămână străbunicul. Și scrie ca este degrevat de orice sarcini și servituți, ceea ce este fals.
Acel nepot a decedat, dar a apucat să facă actele pe numele fiicei. Poate ea fi trasă la răspundere fiind fiică?
Bună ziua!

Sunt moștenitoarea unei parcele intravilane de 1000 mp, după moartea bunicii mele în 2021, succesiune nefăcută după străbunic (tatăl ei). Parcela are suprafața de 1000 mp.
În 2011 "a apărut" un contract de vânzare cumpărare din 1970 pentru 500 mp către un nepot, apoi acesta a vândut către fiica sa.
Problema este că a făcut cadastrul transversal, a luat toată deschiderea, vecinul din spate a rămas același, deși acolo este parcela mea. Practic nu a lăsat drum de acces.
La primărie apărea cu 1000 mp și abia cu intervenții la prefectură au recunoscut "greșeala".
Noua proprietară nu recunoaște că sunt 500 mp în spate. La prima discuție a fost de acord să aduc un cadastrist, apoi mi-a zis că nu am voie să îi incalc proprietatea.
Ce pot face în acest caz?
E legal să facă cadastru cum vrea?
Buna ziua!

In urma incercarii musamalizarii unui caz de agresiune la gradinita copilului si a refuzului parintelui de a semna contractul educational, care nu ne-a fost prezentat de catre directorul unitatii de invatamant la sedinta, ci de catre educatoare si secretara, am cerut clarificari directoarei ulterior, care m-a intampinat cu '' nu este obligatoriu'' din pragul biroului dansei.
Am facut reclamatie la inspectorat ca nu mi s-au dat clarificari si nu am primit nr de inregistrare si nici solutionare, aceasta depasind termenul legal.
In schimb directoarea a convocat sedinta cu toti parintii, unde a circulat un proces verbal, deschis la pagina cu tabelul de semnaturi, pe pagina anterioara scriind ca ne-a fost prezentat Regulamentul de ordine interioara, complet fals, pentru ca au fost citate doar procedura de acces in unitate si programul de audiente si al secretariatului. Cand a ajuns pv-ul la mine, am scris ca nu mi s-a prezentat regulamentul, iar in acel moment directoarea a divulgat cu nume si prenume ca am facut sesizare la inspectorat cu privire la contractele educationale, motivand ca stie de la dna educatoare, lucru complet fals. Avand in vedere verva facuta in mediul social si faptul ca parintii refuza sa semneze acele contracte, mie imi este teama sa mai duc sau sa iau copiii de la gradinita.

Acum exista presiuni si din partea educatoarei, intrucat sunt si presedintele comitetului de parinti al grupei, iar fata este si ea afectata.

Citind contractul, scrie la capitolul IV, punctul g) să se asigure că personalul din învăţământ nu desfăşoară acţiuni de natură să afecteze imaginea
publică a copilului/elevului, viaţa intimă, privată şi familială a acestuia;

Care sunt masurile legale care pot fi luate?
As mai dori sa stiu, daca mi-am dat demisia din functia de presedinte al comitetului parintilor, trebuie sa-mi indeplinesc atributiile pana la realegerea altui presedinte?
Va multumesc!