Raluca147
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cand am facut cardul de cumparaturi (cu o limita mult mai mica decat as fi putut obtine - alegerea mea), s-a facut interogare la ANAF. Nu inteleg de ce numele companiei ar avea vreo relevanta. Castig suma X - ce o intereseaza pe banca numele firmei care imi vireaza suma X? Poate maine e alta firma si peste inca 3 luni o a treia.
Si da, tocmai am primit aceeasi cerinta si de la Revolut. Stiam ca GDPR-ul spune ca procesatorii de date se obliga sa ceara si sa detina doar strictul necesar. Cum e numele companiei angajatoare o informatie strict necesara?
Buna ziua. Sunt angajata si imi primesc salariul la o anumita banca, nu conteaza care. In afara contului in care imi primesc salariul, mai am un card de cumparaturi Emag, precum si un cont Revolut pe care le alimentez in functie de nevoi. Ambele imi cer sa actualizez datele si sa le spun numele angajatorului. Inteleg nevoia de a declara sursa fondurilor (salariu), dar mi se pare abuz si nenecesar sa mi se ceara numele angajatorului. Nu inteleg cu ce ii priveste asta, mai ales in cazul unui card de cumparaturi. Au CNP, adresa, copie de buletin, declaratie privind sursa fondurilor... ce relevanta are daca lucrez la firma X sau Y? De ce ar fi asta treaba bancii? As putea sa ma opun sau sa fac o reclamatie? Unde as putea sa reclam? Exista institutii romanesti/europene care m-ar putea ajuta? Multumesc frumos.