avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Btr66

Activitate Btr66

Buna ziua,

Da. S-a prevăzut aceasta clauza, însă nimic despre fluctuația cursului.

CHKa a scris:

Daca ati incheiat antecontractul cu plata in euro , trebuie sa o faceti in euro , indiferent cu cat il cumparati . Presupun ca e prinsa si o clauza penalizatoare in caz de razgandire a vanzatorului sau cumparatorului ( de obicei , daca vanzatorul se razgandeste - plateste dublul avansului , in cazul in care cumparatorul nu mai vrea sa cumpere - pierde avansul dat ) . Daca nu ati prevazut nimic legat de modificarea cursului , vanzatorul pe buna dreptate nu va restituie avansul platit , se aplica exact prevederile din antecontract . E parerea mea de ne-jurist .

Buna ziua,
Am încheiat un antecontract de V/C prin care am stabilit prețul apartamentului în lei raportat la euro cotat 5 lei. Am dat arvuna 1000 euro. Euro creste la 5.10 și chiar mai mult .. in această situație noi nu mai putem cumpăra apartamentul iar vânzătorul refuza sa ne dea arvuna înapoi spunând că pe el nu îl interesează că a crescut euro.Ce se poate face in acest sens ?