avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate Gavrilă Ștefania Alina

Activitate Gavrilă Ștefania Alina

Are doi copii. Dar celălalt copil este de acord sa ii lase soțului..

CHKa a scris:

Daca socrul are mai multi copii , in situatia in care renunta la mostenire , raman mostenitori toti copiii lui , nu poate alege cui sa-i revina bunurile . Daca e singurul copil , se poate .

Deci tot dreptul de moștenire ii revine socrului meu. Că e sigurul copil al decedatei. Și dacă socrul meu refuza. Moștenirea și vrea să Io dea sitului meu . Se poate?

CHKa a scris:

Acel drept de uzufruct nu i-l poate lua nimeni . Daca a contribuit cu bani la cumpararea casei , si poate dovedi asta , ar putea sa ceara suma cheltuita .

Poate ataca cumva în instanță actul case. Să își ceară dreptul ținând cont că ,casa a fost cumpărată doar de bunica.

CHKa a scris:

Nu are drept de mostenire , dar are dreptul sa locuiasca in acea camera si hol atata timp cat traieste ( asta inseamna “ viager “ - pe viata ) .

Pai e vorba de bunica mama socrului. Casa a fost a iei. Și concubinul iei a fost trecut în acte că viager pe o camere și un hol. . El bătrânul (concubinul) are vriun drept la moștenire?

raluk0207 a scris:

Soacra nu are niciun drept, pentru ca nu au fost căsătoriti legal.
Nici socrul dvs, că nu e nicio legătură de rudenie.
Vor moșteni doar rudele concubinului.

Sucesiune

Gavrilă Ștefania Alina a scris:

Buna ziua. Daca mama socrului meu a fost împreună cu un bărbat și au trăit în concubinaj vara sa fie căsătoriți. Și el este trecut în acte că viage . Actele casei fiind trecute pe numele iei. Iar aceasta a decedat .El are vreun drept de moștenire . Sau copii acestuia?. Sau casa ii revine in totalitate socrului meu?

Buna ziua. Daca mama socrului meu a fost împreună cu un bărbat și au trăit în concubinaj vara sa fie căsătoriți. Și el este trecut în acte că viage . Actele casei fiind trecute pe numele iei. Iar aceasta a decedat .El are vreun drept de moștenire . Sau copii acestuia?. Sau casa ii revine in totalitate socrului meu?