avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 394 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Daca mama socrului meu a fost împreună cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Daca mama socrului meu a fost împreună cu un bărbat ...

Buna ziua. Daca mama socrului meu a fost împreună cu un bărbat și au trăit în concubinaj vara sa fie căsătoriți. Și el este trecut în acte că viage . Actele casei fiind trecute pe numele iei. Iar aceasta a decedat .El are vreun drept de moștenire . Sau copii acestuia?. Sau casa ii revine in totalitate socrului meu?
Cel mai recent răspuns: Gavrilă Ștefania Alina , utilizator 23:28, 16 Mai 2025
Soacra nu are niciun drept, pentru ca nu au fost căsătoriti legal.
Nici socrul dvs, că nu e nicio legătură de rudenie.
Vor moșteni doar rudele concubinului.
Sucesiune

Gavrilă Ștefania Alina a scris:

Buna ziua. Daca mama socrului meu a fost împreună cu un bărbat și au trăit în concubinaj vara sa fie căsătoriți. Și el este trecut în acte că viage . Actele casei fiind trecute pe numele iei. Iar aceasta a decedat .El are vreun drept de moștenire . Sau copii acestuia?. Sau casa ii revine in totalitate socrului meu?

Pai e vorba de bunica mama socrului. Casa a fost a iei. Și concubinul iei a fost trecut în acte că viager pe o camere și un hol. . El bătrânul (concubinul) are vriun drept la moștenire?

raluk0207 a scris:

Soacra nu are niciun drept, pentru ca nu au fost căsătoriti legal.
Nici socrul dvs, că nu e nicio legătură de rudenie.
Vor moșteni doar rudele concubinului.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are drept de mostenire , dar are dreptul sa locuiasca in acea camera si hol atata timp cat traieste ( asta inseamna “ viager “ - pe viata ) .
Poate ataca cumva în instanță actul case. Să își ceară dreptul ținând cont că ,casa a fost cumpărată doar de bunica.

CHKa a scris:

Nu are drept de mostenire , dar are dreptul sa locuiasca in acea camera si hol atata timp cat traieste ( asta inseamna “ viager “ - pe viata ) .

Alte discuții în legătură

Mostenire dyana.mihaela dyana.mihaela BUNA ZIUA O PROBLEMA AM SI EU. BUNICI AU DOBANDIT IN COMUN O LOCUINTA. AU UN SINGUR COPIL-ADICA MAMA CAND AVEA MAMA 14-15 ANI A DECEDAT BUNICA ,SA FACUT ... (vezi toată discuția)
Calomnie- parintii concubinului decedat m-au dat afara din casacu copilul minor raduflorina raduflorina As dori sa intreb ce sanctiuni pentru calomnie neadevarata in cazul unei boli presupuse citate impotriva mea fara dovezi si spuse intr-un loc public.Cum se ... (vezi toată discuția)
Succesiuni pentru casa Monica21 Monica21 Parintii tatalui meu au divortat si casa in care locuiau s-a partajat in 2 adrese diferite, un fel de duplex..fie casa 1 si casa 2..Casa 1 a ramas pe numele ... (vezi toată discuția)