Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Mari0000

Multumesc pentru corectare. In buletinul editat in 1985, nu exista nici un CNP, cadrul nu era completat (in municipiul Bucuresti). Pe certificatul de nastere din 1958, nu exista inca CNP. In livretul militar din 1979 nu exista un CNP. In pasaportul editat in martie 1990, nu exista vreun CNP.

Insa un raspuns la intrebarea mea, despre ce modalitate si pentru ce fel de acte sunt necesare si cum se procedeaza, aveti ?
Buna ziua,
Am parasit Romania in 1990, am pastrat cetatenia romana si am dobandit cetatenia franceza in 2001. Locuiesc in Franta, am resedinta in Franta. In 2024 am obtinut un CNP in Romaia (nu exista in 1990, cand am parasit Romania.
Revin in Romania, in mod regulat, intre 2 si 6 ori pe an. Intrabarea mea este urmatoarea :
Exista vreo posibilitate de a achizitiona un vehicul in Romania, pe care sa il inscriu pe numele meu in Romania si cu care sa circul in Romania ?

Daca da, de ce tip de acte as avea nevoie ? Posed CI franceza, pasaport francez, CNP roman si voi face cerere in Romania, de pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Daca voi avea nevoie de domiciliu in Romania (pentru inscriere vehicul) exista cumva vreo posibilitate de a obtine un domiciliu temporar ? Cum exista in trecut domiciliul flotant (pana in 1990)

Va multumesc si va stau la dispozitie pentru orice lamurire