avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua, Am parasit Romania in 1990, am pastrat ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua, Am parasit Romania in 1990, am pastrat cetatenia romana ...

Buna ziua,
Am parasit Romania in 1990, am pastrat cetatenia romana si am dobandit cetatenia franceza in 2001. Locuiesc in Franta, am resedinta in Franta. In 2024 am obtinut un CNP in Romaia (nu exista in 1990, cand am parasit Romania.
Revin in Romania, in mod regulat, intre 2 si 6 ori pe an. Intrabarea mea este urmatoarea :
Exista vreo posibilitate de a achizitiona un vehicul in Romania, pe care sa il inscriu pe numele meu in Romania si cu care sa circul in Romania ?

Daca da, de ce tip de acte as avea nevoie ? Posed CI franceza, pasaport francez, CNP roman si voi face cerere in Romania, de pasaport cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Daca voi avea nevoie de domiciliu in Romania (pentru inscriere vehicul) exista cumva vreo posibilitate de a obtine un domiciliu temporar ? Cum exista in trecut domiciliul flotant (pana in 1990)

Va multumesc si va stau la dispozitie pentru orice lamurire
Cel mai recent răspuns: Mari0000 , utilizator 16:22, 27 Mai 2025
Buna ziua

In 2024 am obtinut un CNP in Romaia (nu exista in 1990, cand am parasit Romania.

Asta e o informatie falsa. CNP-ul a fost legiferat ca fiind obligatoriu in 1978. Dar exista si inainte.

Cum exista in trecut domiciliul flotant (pana in 1990)

Flotantul exista si in prezent.
Dar, se aplica pe cartea de identitate unde exista un domiciliu.
Multumesc pentru corectare. In buletinul editat in 1985, nu exista nici un CNP, cadrul nu era completat (in municipiul Bucuresti). Pe certificatul de nastere din 1958, nu exista inca CNP. In livretul militar din 1979 nu exista un CNP. In pasaportul editat in martie 1990, nu exista vreun CNP.

Insa un raspuns la intrebarea mea, despre ce modalitate si pentru ce fel de acte sunt necesare si cum se procedeaza, aveti ?
Ultima modificare: Marți, 27 Mai 2025
Mari0000, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie minor francez cris_cris900 cris_cris900 buna ziua am rezidenta in Franta de 6 luni impreuna cu fetita mea de 9 luni (ea are dubla cetatenie romana-franceza) si tatal ei care este cetatean ... (vezi toată discuția)
Am pasaport romanesc valabil pana in 2030 cu domiciliu in canada ... Sas2023 Sas2023 Am pasaport romanesc valabil pana in 2030 cu domiciliu in Canada dar locuiesc in Franta de 8 ani Cum procedez ca sa schimb domiciliul pentru Franta ? Pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionare pentru dubla cetatenie hoffman hoffman Locuiesc in Franta de 10 ani si am dubla cetatenie franceza si romina.Anul acesta avind virsta de pensionare as vrea sa stiu care sunt posibilitatile pe care ... (vezi toată discuția)