avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate bebesandu40

Activitate bebesandu40

Mai am pana pe 10 august să fac contestație! Maine ma duc la traducător să fac contestație că am înțeles ca trebuie in limba engleza!

eclair a scris:

Adaug doar ca in România o sa vina executarea pe suma respectivă. Deci, mai devreme sau mai târziu (justiția italiana merge cu încetinitorul , dar...nu uita) o sa va vina o poprire. Va urez ca suma sa fie suficient de mica ca sa nu prezinte interes imediat.

Nu am nici o poza , două dintre amenzi sunt in limba română iar cea de-a treia este scrisă în limba italiană un exemplar si unul în engleză. Nici una nu are poza doar localitatea unde sa produs contraventia si viteza cu care sa condus si valoarea amenzi bineînțeles!

Szekely Barna a scris:

In general la viteza, trebuie să aveți în căz de Amenda și poza conducătorului auto Atunci nu mai exista mister

Credeam că am vorbit clar nu am fost niciodată în Italia și nu am dat CI nimănui . Actele stau la mine zi de zi pentru că conduc zilnic!

eclair a scris:

O luam de la capăt. Datele NU pot fi furate. Procesele verbale se scriu de către poliție cu identificarea respectivului autor in baza cărții de identitate originale, si evident a carnetului de conducere.tot in original. nu copie, nu fax, nu altceva.. Deci cui ați dat cartea de identitate in original ori cine a avut acces la ea.

Nu am fost niciodată în Italia și nu știu cine ar putea folosi datele mele . Acum 20 ani am fost în Spania și am fost în tranzit prin Italia!

Szekely Barna a scris:

Făcând excepție: nu ați fost in Italia in decembrie 2024, ptr că erați spitalizat. Dar ați fost cumva în anii 2023, 2024?. Ați închiriat mașina de acolo? Datele dvs sunt confidențiale, și aici poate apărea legea GDPR. Poate au fost rude de-a Dvs care știau datele dvs personale. Ipoteze ar putea fi multe!! Dar ganditi-va la apropiați care ar fi fost in aceea perioada in Italia. Din senin nu va apar datele ptr o amendă.

O întrebare mai am si eu dacă trimit copie dupa iesirea din spital ca in perioada primelor două amenzi eram internat este bună!

bebesandu40 a scris:

Nu am zis că poliția a luat datele mele ci cel care a condus mașina!

eclair a scris:

Datele nu sunt folosite de poliția italiana "luându-le-le de undeva ". Din activitatea mea de 17 ani ca avocat in Italia, dați-mi voie sa ma îndoiesc profund. Daca nu contestați in scris amenzile, așa cum v-am spus exista o procedura specifica, lamentările pe forum nu va ajuta cu nimic. Repet verificarea persoanelor se face in baza cărții de identitate in original. Pana la urma or sa va vina amenzile de plata , indiferent cât timp va trece. Îmi pare rău nu obișnuiesc sa le spun persoanelor ce vor sa audă ci le spun care este situația reală.

Nu am zis că poliția a luat datele mele ci cel care a condus mașina!

eclair a scris:

Datele nu sunt folosite de poliția italiana "luându-le-le de undeva ". Din activitatea mea de 17 ani ca avocat in Italia, dați-mi voie sa ma îndoiesc profund. Daca nu contestați in scris amenzile, așa cum v-am spus exista o procedura specifica, lamentările pe forum nu va ajuta cu nimic. Repet verificarea persoanelor se face in baza cărții de identitate in original. Pana la urma or sa va vina amenzile de plata , indiferent cât timp va trece. Îmi pare rău nu obișnuiesc sa le spun persoanelor ce vor sa audă ci le spun care este situația reală.

Iar actele nu le-am dat nimănui probabil au fost furate datele de undeva!

eclair a scris:

Se pare ca nu am fost înțeleasă. Declarații notariale etc acte doveditoare, toate trebuie atașate contestației la executare făcute la prefect sau judecătorul de pace, in niciun caz la poliția rutiera care v-a trimis procesele verbale de amenda. Nu au calitatea sa anuleze o amenda. Repet, poliția nu scrie un verbal pe baza declarațiilor persoanei ci in baza actelor de identitate originale ale persoanei. Pe de alta parte daca amenda vine de la ITALSTRADE ( nu spuneți pentru ce este amenda) este posibil ca mașina respectivă sa nu fi achitat taxele de autostrada, iar daca mașina a fost închiriată de dv, sau pe numele dv in baza actelor prezentate la societatea de închirieri atunci este explicabil. Sau daca mașina a fost parcata in loc nepermis sau in fâșia orara depășită. Ați spus undeva ca mașina a fost inchiriata in Italia dar nu de dv. Vedeți cui ați dat actele si mai ales cine le-a folosit.

Toate trei amenzi sunt pentru depășirea vitezei legale! Două dintre ele sunt cu o mașină închiriată pe 21 Decembrie 2024 una la ora 13,45 iar a doua la ora 15,05 .Iar cea dea 3 amendă este pe data de 26 ianuarie 2025 cu o altă mașină, doar că de data aceasta nu scrie dacă este închiriată. La data primelor două amenzi eu eram internat în spital, iar la ce-a de-a treia Pe data de 25 ianuarie sâmbăta am fost la servici 26 a fost duminica iar pe 27 ianuarie am fost la servici. Nu avem cum să ajung din Romania in Italia și din Italia în România așa repede doar cu avionul cea ce se poate verifica.

eclair a scris:

Se pare ca nu am fost înțeleasă. Declarații notariale etc acte doveditoare, toate trebuie atașate contestației la executare făcute la prefect sau judecătorul de pace, in niciun caz la poliția rutiera care v-a trimis procesele verbale de amenda. Nu au calitatea sa anuleze o amenda. Repet, poliția nu scrie un verbal pe baza declarațiilor persoanei ci in baza actelor de identitate originale ale persoanei. Pe de alta parte daca amenda vine de la ITALSTRADE ( nu spuneți pentru ce este amenda) este posibil ca mașina respectivă sa nu fi achitat taxele de autostrada, iar daca mașina a fost închiriată de dv, sau pe numele dv in baza actelor prezentate la societatea de închirieri atunci este explicabil. Sau daca mașina a fost parcata in loc nepermis sau in fâșia orara depășită. Ați spus undeva ca mașina a fost inchiriata in Italia dar nu de dv. Vedeți cui ați dat actele si mai ales cine le-a folosit.

Nu am închiriat niciodată mașină nici din România!

@eclair
Amenzile le-am primit prin poștă. Iar avocat nu prea îmi permit!

Eu la 2 dintre amenzi eram internat in spital!