avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... În ultimele două luni am primit 3 amenzi de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

În ultimele două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia, dar eu nu am fost ...

Bună ziua! Am și eu o întrebare în ultimile două luni am primit 3 amenzi de circulație din Italia dar eu nu am fost niciodată în Italia! Ce trebuie să fac?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dati explicatii mai amanuntite :
1. Am masina si masina e pe numarul respectiv, sau
2. Am avut masina si am vindut-o cu numerele respective cuiva , sau
3. Am masina si nu are numarul respectiv, sau
4. Nici macar nu am masina.

Nu este nr meu sunt mașini închiriate dar eu nu am fost in Italia niciodată! Doar numele și adresa mea! Iar datele la contraventii sunt doar in weekend să nu pot dovedi că am fost la servici.La primele două eram internat în spital. 2 în 21 decembrie 2024 și una 26 ianuarie 2025 primele două sunt scrise în limba română iar a treia este scrisă în italiană și în engleză

latka a scris:

Dati explicatii mai amanuntite :
1. Am masina si masina e pe numarul respectiv, sau
2. Am avut masina si am vindut-o cu numerele respective cuiva , sau
3. Am masina si nu are numarul respectiv, sau
4. Nici macar nu am masina.

Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2025
bebesandu40, utilizator
Unde ati inchiriat, totusi, masina si unde ati circulat cu ea ?Aveti vreun act de la vreo inchiriere, cu care sa dovediti ceva ? Ati facut plata cu numerar sau prin banca, asa s-ar vedea in extras, ca dovada. Nu conteaza ca a fost weekend, nu exista nici un martor care sa va fi vazut ?
Ultima modificare: Joi, 17 Iulie 2025
latka, utilizator
Nu cumva ati inchiriati masinile si le-ati incredintat altcuiva sa le conduca ?
Nu am închiriat niciodată mașină nici din România nici din altă țară nici măcar nu am fost în Italia niciodată

Alte discuții în legătură

Amenda rutiera primita in italia (masina inchiriata) ionut_marin ionut_marin Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Am inchiriat o masina in Italia in vacanta anul trecut prin septembrie. In Roma o camera video m-a filmat cum as fi ... (vezi toată discuția)
Cum pot opri un autoturism din trafic daca figureaza pe numele meu desi l-am radiat alexandriuc68 alexandriuc68 Am vandut in 2015 autoturismul personal contract de vanzare cumparare si radiere de la finate.Cumparatorul avea sarcina sa imatriculeze autoturismul,lucru ce ... (vezi toată discuția)
Folosire rca fals razvansax razvansax Am fost implicat intr-un accident rutier, in care, masina mea, aflata in parcare, a fost lovita in urma coliziunii a doua masini. Am primit de la Politie PV-ul ... (vezi toată discuția)