avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Ankia

Activitate Ankia

De acord cu dumneavoastra,dar aceasta vechime se considera ca norma intreaga?Ma intereseaza daca stagiu contributiv. este 2 ani sau 1 an?

Cornel Vasile a scris:

Nu este corect modul de calcul... Legea 120/1997 , art. 4 : Perioada concediului pentru îngrijirea copilului în vârsta de până la 2 ani constituie vechime în munca. .. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.

Corect!Un copil se creste doar 4 ore pe zi,in rest nou nascutul se descurca singur...

Carp Mircea a scris:

Mie mi se pare logic ca daca anterior intrarii in concediu de m,aternitate ati lucrat cu norma de 1/2, sa vi se acolrde tot 1/2 si in concediul de maternitate.Core

Buna ziua.Am primit decizie respingere pensie limita de varsta pentru ca nu am 35 ani stagiu.
Am cerut buletin calcul de la casa de pensii si am observat ca in perioada de concediu maternitate:1999-2000 am stagiu la 1/2 norma.Inainte de a naste am fost incadrata cu 1/2 norma dar e corect sa se mentina 1/2 norma si in maternitate???
Buna ziua.Ce punctaj se obtine pentru anul 1990 daca va fi cumparata vechime pentru 12 luni la pretul actual?