Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate carceacristian

Va multumesc frumos de sfaturi!
Zi frumoasa sa aveti!
Adrian ALBU a scris:

Puteți face o donație, e mai sigură. Actul nu va fi desfințat dar sora dvs poate cere reducțiunea donației. Dacă mama mai are și alte bunuri valoroase și le lasă ca moștenire este în regulă. Dacă actul de vânzare făcut în modalitatea descrisă de către dvs este ușor de anulat.
Puteți face un contract de întreținere, în care prețul este îngrijirea mamei. Transferul proprietății se face la momentul semnării.

Multumesc de raspuns.

Dvs. aveti dreptate,dar asta e tot ce pot face MAXIM,legal ca sa ma pot asigura ca sora mea,ma poate ataca mai greu candva.
Cred ca e mai bun decat un act de donatiei.
De anaf imi era teama va spun sincer...

raluk0207 a scris:

Sigur, si în caz de proces, nici nu bate la ochi, că mama v-a luat bani si că tocmai suma pe care i-ati achitat-o mamei ca pret al vânzării, fix aia v-a și dat-o înapoi.
Miroase a donație deghizată de la o poștă.

Buna seara,

Va multumesc tuturor de raspunsuri.As veni in completare cu un lucru.
Sa spunem ca eu ii transfer DIRECT mamei mele 52000e in contul ei.
Dupa 4-5 luni imi transfera banii inapoi in contul meu cu specificatia sa zicem"donatie pentru nunta,sau bani cadou".
ANAFUL spune clar:
"Transferurile/sumele date/încasate de la rude" se subscriu operaţiunilor de donaţie/dar manual şi se încadrează în categoria veniturilor neimpozabile sau în funcţie de împrejurările fiecărei situaţii de fapt, pot îmbrăca forma unor datorii, ceea ce reprezintă surse neimpozabile.
Ce ilegalitate as comite,sau am comis?
Nici una dupa mine.Va rog sa ma contraziceti legal,cu argumente.
Nu am mai precizat,ca vreau sa fac donatie sau alte acte care pot fi atacabile usor,deoarece suntem 2 frati,iar surorii mele i-a fost lasat un apartament mai demult.
Am vrut sa fiu clar si la obiect.In declaratia anafului spune clar "pot imbraca urma unor datorii,transferurile,sau donatiile".
Teoretic dupa ce scrie aici dupa ce i-am trimis mamei 52000e,pot face transferul a2a zi si la specificatii banking as trece "datorii"sau " cadou".

VA MULTUMESC TUTUROR !
Buna ziua,
Mama mea intentioneaza sa imi lase un apartament prin vanzare cumparare.
Valoarea lui este de 52.000euro declarat de notar.
Vreau sa ii transfer 30.000euro din contul meu,in contul ei.
Apoi sa ii transfer inapoi la mine in cont,practic sa "PLIMB" banii, doar ca sa am dovezi ca am facut act de vanzare cumparare,la final urmand sa imi transfer toti banii inapoi in contul meu.
Intrebarea mea este va rog:Voi fi cercetat de ANAF ,eu si mama mea?Sunt pasibil de vre-o amenda?
Nu dorim sa facem donatie sau testament din motive atacabile.

Va foarte multumesc!