avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Activitate PANFILE CONSTANTA

Activitate PANFILE CONSTANTA

Discuție Salariu
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati in rezolvarea unei probleme.
Suntem institutie publica si avem in statul de functii un post de administrator .
Pe acest post am angajat o persoana, fara vechime in specialitate, in data de 10.06.2013.La acea data am stabilit salariul la limita minima din Ord.10/2008.
Cand si in ce conditii pot trece la limita maxima din aceeasi ordonanta
Am avut o firma care a fost radiata in luna aprilie 2013.
Firma a ramas cu un autoturism achizitionat in 1994,amortizat total.
Acum doresc sa o duc la fier vechi.
Care sunt pasii de urmat ?
Important: autoturismul este inmatriculat pe o firma care nu mai exista.
Răspuns la discuția Drepturi salariale
Legea-cadru 330/2009 art 8 alin 8
(8) Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată, care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior, specifice domeniului în care au absolvit studiile universitare, se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării, numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător.
Buna ziua,
In prezent sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la 8.09.2013.
Sunt insarcinata in 6 luni si ar trebui sa nasc la inceputul lui octombrie 2013. Intrebarea mea este ce se va intampla dupa incetarea contractului,in conditiile in care la data de 8.09.2013 o sa intru in concediu prenatal? Cine imi va plati in continuare concediul prenatal si postnatal?O sa intru in somaj?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc mult.
Buna ziua.
Intr-o institutie publica CRESA, magazinerul de acum a absolvit scoala sanitara si unitatea are mare nevoie de de personal la copii si in acelasi timp si persoana doreste sa treaca pe pun post conform pregatii.Poate persoana respectiva sa fie incadrata pe post de asistenta medicala iar in fisa postului sa aiba si atributii de magaziner?
Buna ziua!
Reprezint o institutie publica,finantata din bugetul local si trebuie sa fac contract pentru cumpararea de alimente.Pentru a stabili modalitatea de achizitie trebuie sa tin cont de pragul de 15000 euro.Intrebarea este acest prag este 15000 pe produs conforn CPV sau 15000 total buget alimente?
Multumesc mult pentru raspuns.
Problema este daca se considera o promovare in functie (nu este vorba de promovare in grade sau tepte fiind vorba de functii distincte)sau o anagajare.
Buna ziua.
Institutia nostra a ramas fara administrator si cum posturile sunt blocate, desi este post unic ,pana vor veni toate aprobarile , dureaza cam 3 luni, deci nu pot porni procedurile de angajare care si ele mai dureaza 30 zile.In aceste conditii pot plati o alata persoana din unitate cu contract de cumul de functie care sa indeplineasaca atributiile persoanei plecate,pana se rezolva situatia?Persoana este dispusa sa ramana peste program si sa indeplineasca si sarcinile repective.
Buna ziua.
Ma confrunt cu urmatoarea situatie.In institutia in care lucrea sunt 2 posturi vacante de asistent medical.O persoana care este acum magaziner si-a completat studiile si are diploma de asistent medical.Pot sa fac modificarea functiei in CIM si sa trec persoana respectiva de pe post de magaziner pe post de asistent medical.S-au trebuie sa organizez concurs cand indeplinesc conditia de angajare de 1/7.
Discuție salarizare
Buna ziua!
Sunt asistent medical intr-o unitate de asistenta sociala, Crese ,in care se acorda spor pentru incordare psihica (pediatrie) 10%.Tinand cont ca am vechime de 1 an care este salariul meu de la 01.02.2013.
Multumesc anticipat.