avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari sociale
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari sociale

Buna ziua,
In prezent sunt angajata cu contract pe perioada determinata pana la 8.09.2013.
Sunt insarcinata in 6 luni si ar trebui sa nasc la inceputul lui octombrie 2013. Intrebarea mea este ce se va intampla dupa incetarea contractului,in conditiile in care la data de 8.09.2013 o sa intru in concediu prenatal? Cine imi va plati in continuare concediul prenatal si postnatal?O sa intru in somaj?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:23, 16 Iulie 2013
1. Intrati in concediu de maternitate inainte de a inceta contractul individual de munca (CIM).

2. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii).

3. Incetarea CIM cu acest articol din Codul muncii va permite sa beneficiati deindemnizatie de somaj daca in ultimele 24 de luni aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.

4. Va inregistrati la Agentia de Somaj chiar daca sunteti in concediu de maternitate si veti beneficia in continuare de concediu de maternitate si apoi de concediu crestere copil (CCC).

5. Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.

6. Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.

7. Concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

8. - Daca nu aveti stagiul necesar pentru a va inregistra la Agentia de Somaj atunci depuneti certificatele medicale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate care vi le va plati.
- Dupa terminarea concediului de maternitate veti intra in CCC.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi gravida Cristyna92 Cristyna92 Buna ziua Sunt angajata la o firma cu contract pe determinat ,lucrez la aceasta firma de aprox 1 an si 2 luni si in tot timpul acesta mi s-a facut ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil dupa incetarea contractului de munca pe perioada determinata ancaolari ancaolari Buna ziua Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada determinata pentru 29 luni (03.06.2014 - 21.11.2015) si sunt insarcinata in 19 ... (vezi toată discuția)
Gravida fara concediu de maternitate beredenisa beredenisa Buna ziua sunt gravida si sunt salariata dar imi expira contractul de munca. Doresc sa ma angajez la o firma sa am continuitate urmez ca in septembrie sa nasc ... (vezi toată discuția)