avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate daniel_toma

Activitate daniel_toma

Stimati domni,

Hotararea luata de mine este luata deja. Adica sa platesc, chiar daca nu mi se pare legal.
Sunt de acord in principiu cu ce a spus @adriantot si ceilalti care au fost favorabili, sa-i numesc asa, problemei expuse de mine.
Nu sunt de acord cu d-na @elga50, care s-a legat ce cel topic (deh...doar este moderator!), explicandu-mi problema ca la copii, in sensul in care "scoala" de administratori ar fi cea mai inalta scoala din Romania. Apropo, lucrez in IT de ani de zile si stiu foarte bine ce este acela un algoritm de calcul. Iar aici chiar nu este cazul, este doar "artimetica" pura. Daca v-am ofensat, nefiind de acord cu dvs., va rog sa ma scuzati. Un forum de aceea este forum pentru a putea vorbi liber, fiecare dintre noi. In termeni civilizati, evident si nu cu "abureli", asa cum le-ati numit.
Multumesc tuturor celor care au dat raspunsuri pertinente si nu numai, si declar subiectul inchis.
Eu m-am mutat in apartament in martie 2008. Din octombrie 2007 si pana la data mutarii am facut curatenie. Apometrele le-am preluat de la vechiul proprietar, le-am scos cand am facut curatenia si apoi le-am pus la loc, cu sigiliu. Ultima citire clara provine din octombrie 2007. Au fost o multime de neclaritati atunci, vechiul proprietar avea chipurile toate hartiile necesare pentru a vinde apartamentul, inclusiv cele de la asociatia de proprietari. Cand am suprapus documentele copii declarate de fostul proprietar cu cele de la asociatie, evident ca nu s-au regasit, pentru ca nu existau (mica intelegere cu presedinta si cu administratorul). Astfel ne-am trezit cu datorii de milioane (la intretinere) care nu aveau justificare in consumul meu ca si membru al acestei asociatii de proprietari.
Contorul e un pic ciudat, nu are virgula si este ambiguu. Eu am considerat ca citirea trebuie facuta cu virgula si am dat citirile ca atare (de ex. 25,6 in loc de 256). Toate citirile date de mine au fost ignorate si am fost bagat la pausal. Desi am avut discutii serioase cu ei, nici unul nu a urcat sa vada despre ce este vorba si sa ajungem la un compromis legal.

Acum, datorita insistentelor mele, am reusit sa-i aduc in casa si sa vada si ei contorii si sa ajungem la stingerea diferendelor. Eu am spus, ca este OK, sa fie citirile cum vor ei (m-am interesat si am ajuns la concluzia ca nu aveam dreptate).
Deci, am gresit, trebuie sa platesc.

Insa pe mine ma interesa legalitatea incasarii acestor bani, atat timp cat facturile la furnizor sunt platite la zi, eu am platit la zi intretinerea. Logica mea imi spune ca banii platiti de mine trebuie sa ajunga sau sa se scada de la vecinii carora li s-au bagat pierderi. Iar mie de asemenea sa mi se scada pierderile pe care le-am platit de-a lungul timpului, din aceasta diferenta de plata.
Insa perderile sunt in lei pe lista de plata, pe cand leii nu ii poti echivala cu metri cubi de la consum, nu-i asa?
Nu sunt confuz, e vorba de 5 mc apa rece si 3 mc apa calda de persoana lunar. Adica maxim de consum la pausal. Asta inseamna 15 mc ar si 9 mc acm pe luna.

Iar administratorul are ce face, s-au accesat fonduri europene pentru rezolvarea returului de apa calda, care sa asigure apa calda permanenta. Stiu nenumarate cazuri si sunt reale. In Romania.

Pretul apei calde variaza intre 12-14 lei/mc pe cand apa rece se apropie de 3,9 - 4 lei/mc.
Variatia de pret a apei calde rezulta din componenta termica, care variaza de la caz la caz, pretul apei calde pe factura furnizorului cuprinzand pretul apei reci pe de o parte si pretul agentului termic consumat pentru incalzirea apei respective.

Consumul mediu de persoana pentru un apartament de bloc ajunge la 4-5 mc ar si 2-3 mc apa calda lunar.

Eu am intrebat de legalitatea incasarii unor bani care deja au fost platiti.
In rest, nu am facut decat sa ma documentez cu privire la consumuri, plati si tot ce tine de asociatiile de proprietari.
Sunt perfect de acord, cu conditia ca acesti bani sa se revada in clar scazuti pe lista de plata comuna (la fiecare vecin in parte). Insa mai este o problema pe care o supun atentiei si nu este cea de refuz plata.
Ca sa fac un dus, eu trebuie sa las apa sa curga cel putin o ora pana se incalzeste.
Practic mie mi se contorizeaza apa rece la pret de apa calda, la preturi de 3-4 ori mai mari. Asta cum se rezolva, din moment ce administratia a ridicat din umeri, dar banii stiu sa-i incaseze.

Iar pausalul a fost pus la maxim (5 mc/pers/luna si 3 mc/pers/luna pentru 3 persoane care stam in apartament).
freeelis a scris:

daniel_toma a scris:

Ce sistem de operare aveti?
Daca aveti windows 7, poate acest program nu este compatibil cu sistemul de operare.


Sistemele de operare suportate de noul program REVISAL sunt:
Windows XP SP2, SP3
Windows Server 2003 SP1
Windows Vista
Windows 7
Windows Server2008


15.08.2011

Versiunea nou a aplicaiei Revisal conform Hotrrii de Guvern nr. 500/2011
n urma consultrilor publice, Inspecia Muncii pune la dispoziia angajatorilor versiunea nou a aplicaiei informatice Revisal pentru nfiinarea i completarea registrului de eviden a salariailor n format electronic, actualizat n conformitate cu prevederile Hotrrii Guvernului nr. 500/2011:

- Revisal 5.0.6 (pentru Windows XP / Vista / 7)
- Ghid de instalare i utilizare (format .pdf - Portable Document Format)


Revisal nu este o aplicatie server, ci una client. Iar in ceea ce priveste aplicatiile de acest gen, dati-mi voie sa am dubiile mele, date de experienta de ani de zile pe care o am in domeniu.
Erorile de acest gen apar de obicei atunci cand dll-urile (bibliotecile) nu sunt folosite corespunzator. Era cel mai bine daca @utc ne-ar fi dat eroarea din fisierul text rezultat in urma dump-ului, pentru ca acolo scrie exact de unde i se trage.
Am avut diferende in ceea ce priveste citirea contoarelor. Citirile date de mine nu au fost bagate in seama si am fost pus la pausal.
Iar facturile de la furnizor sunt platite la zi. Cand spun furnizor, ma refer la cel general pentru toata asociatia.
Ideea este ca eu platesc acum niste bani (si nu putini), care au mai fost platiti o data.
Ceea ce doream eu sa aflu, era legalitatea obtinerii acestor bani de catre administrator (asociatie).
Si nu ca as fi refuzat sa platesc, sau ca nu am lasat pe nimeni sa intre in casa sa citeasca contorii. Nici nu s-a pus problema de asa ceva.

Iar repartitoarele sunt pentru incalzire, nu pentru apa (calda+rece).
Ce sistem de operare aveti?
Daca aveti windows 7, poate acest program nu este compatibil cu sistemul de operare.
carol_lorac a scris:

domnule daniel, chiar sunteti penibil ... nu gaseati 5-10 minute pe luna sa cititi contoarele de apa si sa le treceti in acele fise, sa coboriti pina la cutia postala unde se string respectivele hirtii si sa le introduceti in ea ?
spuneti mai bine ca ati fost indiferent la acest aspect, ca ati uitat, ca nu ati vrut, dar nu ca nu ati avut timp.
nu conteaza ca listele sint facute de mina sau pe calculator, ci corectitudinea lor. pina la aparitia calculatoarelor se facea totul manual, si nu se mai plingea mai nimeni de ele. acum v-ati gasit dvs, care v-a fost lene sa va cititi contoarele si sa scrieti citeva numere pe o fisa, sa gasiti nod in papura administratorului. daca tot aveti un cui impotriva lui, macar gasiti niste motive rezonabile, nu puerile


Eu am intrebat de legalitatea actiunii administratiei si nu am cerut o parere despre cand si cum trebuie cititi contorii. Conteaza ca sunt de mana, pentru ca hartia de somatie am primit-o pana acum in trei exemplare, diferite, insa si cu valori diferite. Valorile diferite rezulta din adunarile la mana ale administratorului, valori scrise de el pe listele de plata lunare.

Nu e vorba de asa ceva. Pur si simplu n-am avut timp sa dau citirile la contoare (nu o iau ca pe o scuza ci pe ca un fapt). Furnizorul emite o singura factura pentru fiecare bloc din asociatie, acel furnizor fiind Apa Term-ul local. Ideea este ca am fost incasat la pausal, iar factura lunara platita la zi. Stiu cum trebuie calculate consumurile, insa dupa cum spuneam, plata apei a fost facuta si impartita pierderea pe apartamentele din bloc. Practic asociatia incaseaza acesti bani suplimentar (bani care nu provin din penalitati!!!) fara nici o justificare. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa platesc acesti bani "colegilor" de asociatie sau sa se scada de la ei si sa se puna la mine cumva.
De aceea intrebam de calea legala de a incasa acesti bani.
EU unul personal cred ca administratorul si presedinta umbla cu matrapazlacuri, din moment ce asociatia este una dintre cele mai mari, daca nu cea mai mare din orasul meu, iar listele de plata sunt calculate pur si simplu la manutza si scrise cu pixul. Nu mai vorbesc de scrisul de mana, care este sub orice critica, dar asta este alta poveste.
Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de 47 de luni (din octombrie 2007).
In toata aceasta perioada, am fost pus pe consum pausal, desi exista contorizare.
Diferenta de mc apa calda este calculata ca fiind indexul actual al contorului de apa calda si cubajul pus pe lista de plata (cumulat) din aceasta perioada.
Care este legalitatea acestei somatii din partea asociatiei, dat fiind faptul ca sunt cu intretinerea platita la zi? Si mai ales ca aceste "datorii" au fost deja platite de catre mine si ceilalti locatari prin adaugarea pierderilor?
Ce acte trebuie sa fac eu, ca si membru al asociatiei pentru a media acest "conflict"?