avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalitati la diferenta apa calda consumata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalitati la diferenta apa calda consumata

Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de 47 de luni (din octombrie 2007).
In toata aceasta perioada, am fost pus pe consum pausal, desi exista contorizare.
Diferenta de mc apa calda este calculata ca fiind indexul actual al contorului de apa calda si cubajul pus pe lista de plata (cumulat) din aceasta perioada.
Care este legalitatea acestei somatii din partea asociatiei, dat fiind faptul ca sunt cu intretinerea platita la zi? Si mai ales ca aceste "datorii" au fost deja platite de catre mine si ceilalti locatari prin adaugarea pierderilor?
Ce acte trebuie sa fac eu, ca si membru al asociatiei pentru a media acest "conflict"?
Sa intelege ca din 2007 furnizorul nu a mai citit contorul pana in prezent cand a rezultat o difernta la consum x mc .
Care a fost cauza , poate au avut accesul limitat la contor ?
In contractul cu furnizorul pe carel aveti trebuie sa scrie si clauzele pe cere le aveti , cand nu se poate citi contorul , cand se face verificarea ,etc.
Oricum consumul exista si pana la urma tot trebuie sa-l platiti . Mergeti la ei si le explicati ca vina nu-i a dumneavoastra ca de atata timp nu au verificat contorul si vina o au si ei si poate ajungeti la o intelegere in privinta consumului si a platii.
Nu e vorba de asa ceva. Pur si simplu n-am avut timp sa dau citirile la contoare (nu o iau ca pe o scuza ci pe ca un fapt). Furnizorul emite o singura factura pentru fiecare bloc din asociatie, acel furnizor fiind Apa Term-ul local. Ideea este ca am fost incasat la pausal, iar factura lunara platita la zi. Stiu cum trebuie calculate consumurile, insa dupa cum spuneam, plata apei a fost facuta si impartita pierderea pe apartamentele din bloc. Practic asociatia incaseaza acesti bani suplimentar (bani care nu provin din penalitati!!!) fara nici o justificare. Din punctul meu de vedere, ar trebui sa platesc acesti bani "colegilor" de asociatie sau sa se scada de la ei si sa se puna la mine cumva.
De aceea intrebam de calea legala de a incasa acesti bani.
EU unul personal cred ca administratorul si presedinta umbla cu matrapazlacuri, din moment ce asociatia este una dintre cele mai mari, daca nu cea mai mare din orasul meu, iar listele de plata sunt calculate pur si simplu la manutza si scrise cu pixul. Nu mai vorbesc de scrisul de mana, care este sub orice critica, dar asta este alta poveste.
domnule daniel, chiar sunteti penibil ... nu gaseati 5-10 minute pe luna sa cititi contoarele de apa si sa le treceti in acele fise, sa coboriti pina la cutia postala unde se string respectivele hirtii si sa le introduceti in ea ?
spuneti mai bine ca ati fost indiferent la acest aspect, ca ati uitat, ca nu ati vrut, dar nu ca nu ati avut timp.
nu conteaza ca listele sint facute de mina sau pe calculator, ci corectitudinea lor. pina la aparitia calculatoarelor se facea totul manual, si nu se mai plingea mai nimeni de ele. acum v-ati gasit dvs, care v-a fost lene sa va cititi contoarele si sa scrieti citeva numere pe o fisa, sa gasiti nod in papura administratorului. daca tot aveti un cui impotriva lui, macar gasiti niste motive rezonabile, nu puerile
Ultima modificare: Joi, 18 August 2011
ContSters62736, utilizator
Cum ”vad” eu siuatia descrisa:
Nici nu mai conteaza motivul consumului in pausal - de altfel ni s-a explicat acest lucru, insa cred ca toata lumea stie ca aceasta decizie este luata de as. prop. impotriva unor proprietari care asa cum spunea si autotul topic-ului, nu a prezentat consumul lunar la asoc., iar aceasta, pentru a functiona - intocmire liste lunare de plata, introduce acelor proprietari un consum in pausal, acoperitor situatiei de fapt, astfel ca luna de luna asociatia ”inchide” consumul facturat de furnizor cu consumul raportat de proprietari - cei cu apometre + cei in pausal - si cu asta basta.
Ei, zic basta pentru ca asa trebuie sa fie, insa, probabil la asoc. dvs. mai sunt niste reguli de aducere la zi a consumurilor (regularizare), Nu stiu, insa ce mi se pare mie extrem de ciudat este faptul ca de ce vine asoc. dupa o asa de mare perioada de timp sa faca regularizarile? Ce maniera de lucru este aceasta? Apoi, omul are dreptate. Bun, faceti regularizarea consumului (eu unul nu as accepta-o nici in rupt-ul capului), insa aceasta cantitate pe care o introduce asoc. unui/unor proprietari, trebuie scazuta celorlalti proprietari vecini / colegi ai dumnealor - de altfel logica sesizata si de autor - insa repet, este o maniera de lucru de-a dreptul caraghioasa pe care o puteti contesta vehement, adica sa-i trimiteti la plimbare de tot, schimbati si presedinte si administrator ca habar nu au pe ce lume traiesc. Cum sa faci regularizare dupa 4 ani, sunt dusi cu capul???
Eu chiar sunt curios sa urmaresc desfasurarea evenimentelor in continuare pentru ca asa ceva nu am mai intalnit niciodata....
Eu inteleg ca userul daniel-toma care a deschis acest subiect de aprox. 4 ani nu a mai predat la asociatie consumul real inregistrat de apometre si ca deodata ducandu-se la asociatie cu valorile citite acestia au calculat de la ultima raportare pana in prezent cat pausal a platit si in urma compararii a rezultat o diferenta destul de mare, pe care asociatia il obliga pe buna dreptate sa o achite.

Pai domnule daniel_toma daca dvs. ati consumat acea apa si este clar ca dvs. in apartament ati consumat de ce nu intelegeti sa si platiti ?. Deasemenea trebuie sa platiti si penalitatile aferente ,, colegilor de asociere'' cum dvs. va place sa le spuneti.Alta data trebuie sa intelegeti ca ceea ce consumati dvs. trebuie sa platiti deasemenea, pentru ca alti colegi nu v-au luat in intretinere.

Ceea ce se face cu banii domnului intarziat se hotaraste la asociatie si poate aceasta suma se trece ,,colegial'' intr-un fond de reparatii de care tot,, colegial'' se repara ceva acolo pe scara sau se poate scadea din ce trebuie achitat de ceilalti la intretinere (fraieritii) iar cand este nevoie de ceva reparatii se pot face cu contributia pe lista a tuturor.

Alte discuții în legătură

Apometre desigilitate cyan cyan Asociatia de proprietari poate impune sanctiuni prin hotarare a AG in cazul in care se constata la verificarea apometrelor faptul ca sigiliul este deteriorat ... (vezi toată discuția)
Plata apa calda,consum 0 de 2 ani de zile!! gici gici Buna ziua!Zilele trecute m-am uitat pe afisul cu plata intretinetinerii de la avizierul scarii,si am constatat ca aveam o suma de bani ptr plata consum de apa ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)