Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate danamih

Un client cu care lucrez vrea sa solicite falimentul pt a scapa de datorii. Vrea sa deschida o firma noua pt a continua activitatea.
Are o datorie catre mine de 140.000 lei .
Mi-a promis ca o sa-si achite datoria catre mine prin firma noua pe care vrea sa o deschida ; emite BO de pe firma noua catre firma pt care vrea sa solicite falimentul si acesta din urma il gireaza catre mine),Am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca nu se poata ???? de ce ???
Daca acesta varianta nu se poate m-am gandit sa-i propun sa-i fac factura de retur pe toata suma pe care are sa mi-o dea de pe firma pe care vrea sa solicita falimentul si sa o refacturez pe firma noua care se vrea sa o deschida.
Exista vreun impediment de a face acest lucru ? Trebuie sa se incheie ceva la avocat ( angajament de preluare datorie intre firme)?
Multumesc
Buna ziua.
De la 01 februarie o sa inchei un contract de comision ( agent) cu o firma ; firma o sa plateasca 10% impozit la sursa iar diferenta de 6% eu. Mentionez ca sunt angajat cu carte de munca la alta firma.
Ce trebuie sa fac eu ?
Trebuie sa ma duc la AF sa inregistrez contractul intr-un anumit termen?
Cand platesc diferenta de 6% si ce declaratie trebuie sa completez?
Acest venit va fi luat in considerare la pensie ? ( ce ar trebui sa fac ca sa fie luat in considerare la calcularea pensiei)
Multumesc