Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

debitor solicita faliment ( deschide alta firma ) intrebare?

Un client cu care lucrez vrea sa solicite falimentul pt a scapa de datorii. Vrea sa deschida o firma noua pt a continua activitatea.
Are o datorie catre mine de 140.000 lei .
Mi-a promis ca o sa-si achite datoria catre mine prin firma noua pe care vrea sa o deschida ; emite BO de pe firma noua catre firma pt care vrea sa solicite falimentul si acesta din urma il gireaza catre mine),Am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca nu se poata ???? de ce ???
Daca acesta varianta nu se poate m-am gandit sa-i propun sa-i fac factura de retur pe toata suma pe care are sa mi-o dea de pe firma pe care vrea sa solicita falimentul si sa o refacturez pe firma noua care se vrea sa o deschida.
Exista vreun impediment de a face acest lucru ? Trebuie sa se incheie ceva la avocat ( angajament de preluare datorie intre firme)?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 09:29, 10 Decembrie 2009
danamih a scris:
Un client cu care lucrez vrea sa solicite falimentul pt a scapa de datorii. Vrea sa deschida o firma noua pt a continua activitatea. Are o datorie catre mine de 140.000 lei .
Mi-a promis ca o sa-si achite datoria catre mine prin firma noua pe care vrea sa o deschida ; emite BO de pe firma noua catre firma pt care vrea sa solicite falimentul si acesta din urma il gireaza catre mine). Am vorbit cu un avocat si mi-a spus ca nu se poata ???? de ce ???
Daca acesta varianta nu se poate m-am gandit sa-i propun sa-i fac factura de retur pe toata suma pe care are sa mi-o dea de pe firma pe care vrea sa solicita falimentul si sa o refacturez pe firma noua care se vrea sa o deschida.
Exista vreun impediment de a face acest lucru ? Trebuie sa se incheie ceva la avocat ( angajament de preluare datorie intre firme)?

Buna ziuia,
Combinatia descrisa este riscanta, avand prea multe variabile.
Cel mai bine faceti un act notarial prin care administratorul firmei care va datoreaza banii i-si asuma plata facturii si garanteaza irevocabil, cu averea sa proprie si personala efectuarea platii pana la un termen dat.
Cu stima,
Ambele variante sunt legale
- emitere BO
- stornare si refacturare pe societatea noua
dar nu aveti nici o siguranta ca ve-ti incasa banii !!
De ce nu stornati marfa si efectiv sa luati si marfa in cuantumul sumei datorate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent- retur marfa louisa louisa Va solicit ajutorul intr-o problema delicata. Intr-un proces privind un debit existent debitorul afirma in instanta ca marfa ce i-a fost livrata a fost ... (vezi toată discuția)
Factura returnata ANALIROMAN ANALIROMAN Buna ziua! Am emis o factura in 31.07.2009 care a fost trimisa prin posta......primita de client la momentrul acela...dar...pe 24.09.2009 o primesc inapoi tot ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executarea unui bo vrica vrica O situatie zic eu de-a-dreptul uluitoare Am incheiat un contract unde mi s-a impus sa fac acest contract pentru o cantitate mult mai mare decit cea de care ... (vezi toată discuția)