avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Activitate mamipop

Activitate mamipop

Discuție Pensionarea
Am un stagiu de cotizare de 36 de ani și 6 luni , din care 25 de ani grupa a II - a. După noua legislație cum îmi va influența cuantumul pensiei cei 25 de ani de grupa a II - a? Sunt femeie și am împlinit 63 de ani. Mulțumesc pentru răspuns, cu respect.
Multumesc pt.raspuns.
Serviciile medicale au fost in limita contractului, motivatia era doar atata ( din partea unui asigurator),ca am inca o asigurare si atunci imi va deconta doar "o parte"..
Deci intrebarea mea este,daca toate actele medicale sunt acceptate, verificate si validate , suma ce am platit eu, imi va fi decontata de fiecare asigurator separat sau un procentaj de un asigurator si restul, pina la 100% de catre celalalt asigurator?
Deci eu daca am platit 100 de lei si am doua polite la doi asiguratori diferiti, imi va deconta fiecare cate 100 lei sau amandoi impreuna 100 de lei?
Va multumesc anticipat!
Fiind o persoana responsabila niciodata nu am iesit din tara fara sa inchei asigurari.Spre norocul meu pina acuma nu am avut nevoie de ele, dar la ultima mea iesire, in luna decembrie 2013, am avut un accident si mi-am fracturat tibia.Majoritatea serviciilor medicale mi-au fost acordate pe baza "Euro-card"-lui, adica asigurarii obligatorii (de stat), dar am avut si citeva pe care trebuia sa le suport eu .Eu am avut doua asigurari private incheiate unde am depus actele si chitantele pentru decontare.Unul dintre asiguratori imi scrie acuma ca imi va deconta "o parte "din cheltuieli pentru ca eu am o a doua asigurare .Dar eu niciodata nu am platit prime sau comisioane "partiale"la nici unul dintre asiguratori, ci am platit fiecaruia prime integrale ca sa fiu despagubita integral.Am si intrebat ce se intimpla daca eu am si o a doua asigurare si mi s-a raspuns ca "e foarte bine, cate asigurare am si platesc, atatea avantaje am".Va rog sa ma lamuriti, care sunt drepturile mele si cum trebuie sa actionez.Cu respect.P.M.
Multumesc pentru raspuns.Stiu de indemnizatie pt. CIM,dar ma va afecta si la vechimea in munca,precum la zilele de con cediu de odihna?
Cu stima,
P.M.
Din cauza unei fracturi de tibie de 78 de zile sunt in concediu medical.
Cum ma afecteaza aceasta suspendare la locul de munca?
Ma refer la vechime,vechime neintrerupta la aceeasi unitate,spor de vechime etc.
Multumesc.
Cu respect,
Maria Pop
Daca o familie a plecat in strainatate impreuna cu copii minori,trebuie sa renunte la alocatia pentru copii si care este procedura?
Multumesc.
O zi buna va doresc!