avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia de copii
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia de copii

Daca o familie a plecat in strainatate impreuna cu copii minori,trebuie sa renunte la alocatia pentru copii si care este procedura?
Multumesc.
O zi buna va doresc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:03, 10 Martie 2013
Alocatia de stat pentru copii se acorda pentru toti copii fara discriminare pana la varsta de 18 ani care locuiesc pe teritoriul Romaniei.
In cazul in care sunteti plecati impreuna cu copii in strainatate, puteti solicita renuntarea la acest drept pe perioada cat va aflati pe teritoriul altui stat .
In acest sens veti formula o cerere catre Agentia judeteana de prestatii sociale si Inspectie sociala din judetul; dumneavoastra, prin care veti solicita renuntarea la alocatia de stat pentru copii. de la data.........
SILVIA HORVATH a scris:

Alocatia de stat pentru copii se acorda pentru toti copii fara discriminare pana la varsta de 18 ani care locuiesc pe teritoriul Romaniei.
....


Legea nr.61/1993:
Art. 1
(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a sttului acordata tuturor copiilor, fara discriminare.
(2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani.
(3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau postliceal, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.
(4) Tinerii prevazuti la alin. (3) care repeta anul scolar nu beneficiaza de alocatie de stat, cu exceptia celor care repeta din motive de sanatate, dovedite cu certificat medical.

Art. 2
Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii si copiii cetatenilor straini si ai persoanelor fara cetatenie rezidenti, in conditiile legii, in Romania, daca locuiesc impreuna cu parintii.
...

Asadar, legea nu conditioneaza acordarea alocatiei pentru copii numai daca locuiesc in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie el_grande el_grande Un copil plecat la scoala in strainatate mai beneficiza de alocatia din Romania? (vezi toată discuția)
Alocatie pentru copii _katarina_ _katarina_ Copii cu dubla cetatenie si domiciliul in strainatate au dreptul la alocatie de stat in Romania in cazul in care in tara de domiciliu nu primesc? Va ... (vezi toată discuția)
Alocatie elev pink_girl446 pink_girl446 buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns fiica mea implineste 18 ani in luna martie este eleva in clasa 10 mai primeste alocatie ?si daca da ... (vezi toată discuția)