avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Activitate MIELUTA

Activitate MIELUTA

Stiu ca tatal a recunoscut copilul la vremea respectiva, au fost si casatoriti, iar mama, la un moment dat l-a chemat in instanta prin mica publicitate. el neprezentandu-se bineinteles.Mai departe nu stiu ce s-a intamplat si de ce procesul nu se incheie.
o voi intreba pe prietena mea mai multe detalii, sau poate va scrie chiar ea, eu nefiind pusa la curent cu tot ce s-a intamplat.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
in cazul de fata, tatal este filipinez si acolo locuieste, nu a fost nicodata in Romania.
Stiu ca s-a deschis un proces aici in Romania de catre mama,prin care il chema in instanta, el neprezentandu-se, la acest proces.
Voi vorbi cu prietena mea, sa mi spuna mai multe detalii cu privire la desfasurarea procesului.
Multumesc!
Buna ziua, va scriu in numele unei mame disperate,care are nevoie de un sfat.
Prietena mea, are un copil de 8 ani nascut in Filipine, dar care traieste in Romania de la varsta de 2 ani, tatal absentand din viata lui, de cand copilul avea 3 luni.Copilul are dubla cetatenie:filipineza si romana.Cei doi au divortat cand copilul avea doar cateva luni.
Acum mama vrea sa plece cu el in strainatate si nu poate sa -l scoata din tara.
Ce se poate face pentru custodia si anularea drepturilor de tata.
Exista vreo lege in Romania, in care daca tatal este absent de atatia ani din viata copilului sa favorizeze mama.
Sau ne poate spune cineva cum trebuie procedat?
Va multumim!
Probabil ca m-am exprimat gresit pe undeva si imi cer scuze.sau ceva imi scapa
Intre cele 2 locuri de munca(cel de 24 luni-angajata si cel de 2 luni-angajata) am o pauza de 2 luni in care cartea mea de munca nu a fost nicaieri.
Multumesc pentru raspunsuri.
De la ultimul loc de munca, am plecat cu acordul ambelor parti si nu am putut sa iau somaj. De asta ma indoaim acum, ca voi putea beneficia de somaj, avand in vedere ca am mai stat si 2 luni fara sa muncesc, inainte de a ma angaja aici.
Merci!
Buna ziua,
Am nevoie de un raspuns urgent, daca poate sa ma ajute cineva.
Pot beneficia de somaj in cazul in care sunt angajata de 2 luni la o firma si se desfiinteaza postul meu? Mentionez ca inainte de a lucra la actualul loc, am sta 2 luni fara munca,dar inainte de asta,am avut 24 de luni in campul muncii.
Exista deci vreo posibilitate sa iau totusi somaj?
Va multumesc mult!
Răspuns la discuția scutit de impozite angajatorul?
Merci mult pentru raspuns!
Buna ziua!
Ajutati-ma daca se poate, cu un raspuns.
Daca o firma angajeaza un proaspat absolvent de facultate, este cumva scutit de impozite, pentru 1 an sau 2 pentru angajatul respectiv?
Iar in cazul in care il da afara pe angajat, trebuie sa restituie angajatorul aceste taxe statului?
Va multumesc!
Va multumesc!!
Buna seara, am nevoie de un raspuns, va rog!!
Sunt angajata la o firma pe fisa postului scriidu-mi reprezentant vanzari. Mi s-a propus reducerea salariului pe motiv de criza cu aproape 50% sau 1salariu compensatoriu. Totul a fost verbal din partea lor. Mentionez ca nu numai mie mi s-a propus asta, avand colegi, care deja au semnat.Am refuzat deci sa semnez reducerea salariului, sperand ca voi primi un salariu compensatoriu si imi voi cauta de munca intre timp. Dar nu a fost asa. Am fost chemata de conducere sa vorbim despre niste facturi ale unor clienti, care nu au platit. Cred ca nu vor sa mi mai dea salariu compensatoriu si sa mi taie si din salariu, pentru a recupera, niste bani pe o factura neachitata a unui client de anul trecut din mai.
Firma unde lucrez a dat in judecata acest client si mi s-a comunicat ca au pierdut procesul pe motiv ca nu am avut comanda ferma pe mail si preturile de pe factura sunt iinversate,(din neatentie), dar totalul facturii find ok. Firma avea contract de parteneriat cu firma unde lucrezsi bilet la ordin. (dupa emiterea aceste facturi, la vreo2 luni, s-a trimis o procedura interna prin care erau atentionati, oamenii de vanzari, sa emita facturi, numai pe baza unei comenzi ferme) Mi s-a sugerat ieri, ca mi se va lua din salariu ca sa -si recupereze banii, dar le am spus ca nu este legal. Conducerea firmei m-a trimis ieri in delegatie pentru a recuperarea debitele clientilor.
Fisa postului ar trebui sa fie, legal la ITM?le am cerut fisa postului, specificand ca nu o am, impeuna cu alte proceduri interne, care le mentioneza ei in delegatie, sustinand ca le am semnat, dar nu au vrut sa mi le dea. Mai mentionez ca m-au amenintat cu desfacerea contractului de munca pentru indisciplina.
Intrebarea este pe ce baza ar putea sa-mi desfaca contractul de munca pe indisciplina?
Va rog, daca se poate sa ma indrumati spre un specialist, sa ma consult
Sa merg la ITM?