avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Activitate vidoqc

Activitate vidoqc

Răspuns la discuția Pot cere anularea donatiei?
Seara buna si va multumesc!
Tatal a decedat la aproape un an de la efectuarea donatiilor. Mama inca mai traieste, cu uzufruct viager pe apartamentul primit de fratele meu.
Valoarea la zi a apartamentului primit de mine se poate estima undeva la 60.000 EUR, fratele meu deja a incheiat un contract de vanzare-cumparare pentru partea lui, cu suma de 120.000 EUR.
Intrebarea mea era una legitima, deoarece fratele meu este plecat din tara de peste 20 de ani (in canada), timp in care eu am ramas cu parintii sa ii ajut (tatal a murit la 82 de ani). In tot acest timp, parintii ii trimiteau mici sume lunare de bani.
Eu dimpotriva am lucrat ca angajat si apoi pe cont propriu, dar totusi nu am avut pretentii la data efectuarii donatiei. Am multumit si am primit.
Insa vad o inechitate in deciziile luate si ma simt oarecum lezat.
Răspuns la discuția Pot cere anularea donatiei?
Dl. Avocat, imobilul a fost integral instrainat prin donatie catre mine, fratele meu si sora vitrega. Eu am primit 1/4, fratele meu 2/4 si restul sora noastra. Nu cred ca se vor mai dezbate succesiunile.
Ce se mai poate face pentru a primi echitabil fiecare o parte relativ egala?
Parintii mei mi-au donat in 2007 un apartament compus din 2 camere, bucatarie, baie, beci (2 incaperi fara pardoseala) si 1/3 din partile de uz comun ale unui imobil, proprietatea lor.
Din fonduri proprii, am schimbat utilitatea celor 2 incaperi care initial erau un beci, am facut dezmembrarea terenului aferent (180 mp din 623), apoi in 2009 am vandut apartamentul.
In 2014, parintii mei au donat fratelui meu apartamentul de la etajul 1, apartament compus din 4 camere, bucatarie, 2 bai, pivnita si pod. Ulterior, in 2015, fiica tatalui meu (din prima lui casatorie), a primit, tot prin donatie de la parintii mei, mansarda compusa din 1 camera, bucatarie si baie.
Consider ca donatiile s-au facut in mod inegal, in special catre sora vitrega care de la divortul tatalui meu in 1974 nu a mai calcat niciodata pragul casei.
Ce pot sa fac in cazul acesta, mai ales ca o parte din banii obtinuti pe apartamentul meu am sustinut cheltuieli legate de un proces pentru restituirea unui teren, cheltuieli la care fratele meu nu a contribuit in mod egal.
Pot cere anularea sau revocarea donatiei? Sunt indreptatit la o despagubire din partea fratelui meu? Va rog sa ma ajutati cu sfaturi.
Vă mulțumesc pentru sfaturile acordate.
Situația este puțin dificilă, deoarece noi nu mai locuim în Romania de peste 6 luni. Nu mai avem bunuri imobile sau mobile ce ar putea fi urmărite, doar un cont bancar in care intra alocatia copiilor (cei 42 lei de la Statul Român). Aș putea efectiv să nu mai achit acele sume la care m-am angajat? BEJ a fost de acord sa conexeze taxele si sa le reduca pentru un singur dosar, in luna martie 2015, dar acum revine cu aceleasi sume initiale.
Ii voi expune si dumnealui situația, rugând-ul să recalculeze onorariul și taxele, un proces neffind benefic pentru niciuna dintre părți.
Bună ziua!

Împreună cu soția am pierdut un proces, iar Hotărârea Judecătorească a rămas executorie.
BEJ a pus în executare hotărârea și a format 2 (DOUĂ) dosare execuționale, câte unul pentru fiecare dintre noi, cu toate că există un singur creditor.
Este legal? Plus că BEJ și-a ”alocat” suma de 4000 RON ca și cheltuieli de executare pentru fiecare dosar creat de el, când suma integrală de recuperat în HJ era de 4.600 RON.
Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Cesiune Contract CETELEM
Toate acestea sunt foarte frumoase. DAR exista un impediment. CETELEM nu a avut această clauză inserată în contractul de împrumut la data semnării, acele condiții au fost introduse abia începând cu anul 2012. De aceea societatea EOS KSI a tot insistat să îmi recunosc datoria, CETELEM însă nu mi-a transmis o completare sau act adițional pentru aducerea la cunoștință a noilor modificări.
Răspuns la discuția Cesiune Contract CETELEM
Domnule Trandafir, cu respect vă detaliez condițiile în care am fost ”obligat” să semnez acel contract: ora 18:30 seara, soția internată la Maternitate urmând să nască a doua zi, casa în construcție, lipsa de bani pentru a termina amenajarea casei înainte de sosirea soției cu copilul acasă.
Dar, orice contract NENEGOCIAT este supus unor semne de întrebare, orice clauza nediscutată poate genera pretenții ulterioare. Vezi contractele de împrumut Volksbank.
Nu am primit nimic. In schimb, creditorul a deschis DOUA dosare de executare la acelasi BEJ, care a aplicat 2 onorarii si a deschis 2 dosare pentru aceeasi datorie. Cum procedez?
Răspuns la discuția Cesiune Contract CETELEM
In Anexa la Conditiile de Utilizare este un articol care prevede ca CETELEM poate sa cedeze obligatiile catre un tert.
Orice clauza inserata intr-un contract care nu s-a negoxiat se poate declara abuziva.
Mă refer la scrisori scrise de mână, cărți postale cu amenințări, denigrări, cuvinte înjositoare, defăimare, calomnii etc.
Am făcut 4 plângeri penale, se pare că toate s-au soldat cu NUP, deoarece de 2 ani nu am primit înca nimic de la Politie si Procuratura.