avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cesiune Contract CETELEM
Discuție deschisă în Executare silită

Cesiune Contract CETELEM

Bună ziua!
În anul 2007 am încheiat la magazinul Praktiker un contract de împrumut pentru bunuri de consum cu CETELEM, valoare 2000 lei.
După o perioadă de timp (7-8 luni) nu am mai putut achita datoria și am încetat plățile. Cetelem m-a notificat în repetate rânduri apoi se pare că în 2009 a cesionat contractul către EOS KSI Romania, care m-a bombardat cu zeci de scrisori prin care imi cerea să recunosc datoria către ei și să o achit. Bineînțeles că s-a ajuns la o sumă fabuloasă, aprox. 7500 lei de restituit (datoria catre CETELEM + comisioanele EOS KSI).
Mă trezesc acum cu procedură de executare (alte cheltuieli suplimentare adaugate de BEJ).
Întrebarea mea este: este legală cesionarea efectuată, în condițiile în care eu am semnat acel contract fără posibilitatea de a-l negocia sau măcar studia?
Pot să anulez Contractul de Cesiune si Contractul de imprumut avand in vedere clauza abuziva?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:34, 24 Februarie 2015
Care clauza abuziva?
In Anexa la Conditiile de Utilizare este un articol care prevede ca CETELEM poate sa cedeze obligatiile catre un tert.
Orice clauza inserata intr-un contract care nu s-a negoxiat se poate declara abuziva.
vidoqc a scris:

Orice clauza inserata intr-un contract care nu s-a negoxiat se poate declara abuziva.

Aaaa ...pai cum nu s-a negociat, daca s-a semnat?


vidoqc a scris:

In Anexa la Conditiile de Utilizare este un articol care prevede ca CETELEM poate sa cedeze obligatiile catre un tert.

Asta este o "clauza" care fie ca era, fie ca nu era trecuta in contract, este prezenta in lege, astfel incat s-ar fi aplicat aproape oricum, asa ca ... nu este un motiv suficient.
Domnule Trandafir, cu respect vă detaliez condițiile în care am fost ”obligat” să semnez acel contract: ora 18:30 seara, soția internată la Maternitate urmând să nască a doua zi, casa în construcție, lipsa de bani pentru a termina amenajarea casei înainte de sosirea soției cu copilul acasă.
Dar, orice contract NENEGOCIAT este supus unor semne de întrebare, orice clauza nediscutată poate genera pretenții ulterioare. Vezi contractele de împrumut Volksbank.
Da domnule, eu sunt perfect de acord cu dvs. insa anularea /denuntarea /rezolutiunea contractului trebuie facuta /ceruta pentru un anumit temei legal, adica incadrata undeva, cumva, de exemplu pentru povestea pe care ne-o spuneti acum puteti invoca un viciu de consimtamant, leziunea sa zicem, prin care s-a profitat de situatia speciala in care v-ati aflat la momentul incheierii contractului, insa chiar si asa exista un termen special de prescriptie extinctiva de un an de la data incheierii contractului, termen care s-a scurs (avand in vedere ca ati semnat in 2007) si care este valabil atat pentru anularea contractului, cat si pentru reducerea obligatiilor dvs. Dar dupa cum va spuneam, asta trebuia invocat atunci, imediat, nu acum cand bat portareii la usa (astea-s legile, ce sa facem?), acum puteti opune cel mult o contestatie la executare sau la titlu, sau mai stiu eu ce ar merge acolo ... Ar trebui sa va vada cineva hartiile in concret. Nu vreau sa va descurajez, dar nici nu pot sa va dau sperante ireale, este doar opinia mea.

Alte discuții în legătură

Executare silita credit din 2004 preluat de firma de recuperare cerber16v cerber16v Buna Ziua. Am avut un imprumut din 2004, am platit o mare parte din el , si la un moment dat nu am mai platit. Banca mi-a crescut dobanda timp de trei ani. ... (vezi toată discuția)
Recuperator eos ksi ValentinaGe ValentinaGe In 2014 am avut intarzieri la plata creditului bancar si astfel dosarul meu s-a plimbat de cateva ori intre banca si EOS KSI . Din octombrie anul acesta am ... (vezi toată discuția)
Problema cu o firma de recuperare ContSters118932 ContSters118932 Buna Ziua. Sa va spun \"mica\" poveste. Sora mea a facut acum multi ani un credit si dupa aceea,pana in 2008 a facut cateva refinantari,ultima fiind la ... (vezi toată discuția)