avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Activitate paulica_67

Activitate paulica_67

in urma cu vreo 7-8 am luat legătura cu o persoana care mi a promis că dacă apar într o reclamă ,îmi dă o sumă de bani.era mare atunci ,cam 10000 lei.am filmat reclamă la un ulei reumatic .după ce am filmat la o discuție ulterioară ,m a pus sa semnez un act ,chipurile cerut de CNA ,pentru ,,imagine".a trecut vreo 3 luni ,reclamă a apărut la tv ,inițial pe 4 posturi naționale .după atâta timp ,e și astăzi dar doar pe unul .timpul a trecut ,banii nu au mai venit ,motivând și azi că nu ne am înțeles la nici un ban.adevarul este că ,in euforia acelor momente ,nu m am uitat bine pe hârtia pe care am semnat o. se mai poate face ceva astăzi ,pentru a recupera din bani? împreună cu mine mai este un co participant.
soacra mea a avut un tata (decedat între timp) care a luptat în al doilea război mondial și a fost și închis în lagărele de la Odessa vreme de 7 ani .după revoluție a beneficiat de pensie de veteran de război.intrebarea mea este daca ea ,că fiică,poate beneficia de pensie după tatăl său?
menționez că este născută în 1948.
cenzorul unei asociații de proprietari din 2012,semnalează in luna februarie2023 că în urma introducerii unui program de administrare introdus în 2018 apar neconcordante intre anumite fonduri din cadrul asociației.
pentru a echilibra ,,balanta,, între activ și pasiv ,informaticianul care administrează programul a introdus în 2018 un fond în curs de clarificare,in care a introdus banii din încasări ,penalizări ,fond rulment și fond reparatii anterior anului 2018.din 2018 toate aceste sume au fost evidențiate separat.,,clarificarea,, nu se a făcut nici acum ,iar cenzorul ,după ce în toți acești ani a fost de acord și a semnat toate documentele necesare, cere clarificarea acestui fond ,uitând că de fapt, el are atribuții de a face acest lucru.cenzorul cere administratorului și președintelui să face aceasta regularizare.cine este obligat să rezolve acest lucru?
Se poate elibera o adeverință unei persoane care are datorii către unitatea emitenta,?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dincolo de toate aceste proceduri de penalități,de alte constrângeri ,pe mine mă interesează să strâng banii sa fac lucrarea cat mai repede.nu mă încălzesc penalitățile ,pe mine mă presează timpul.ce folos că un proprietar îmi dă banii peste 3 ani. nu toată lumea e înțelegătoare și buna platnica.
in calitate de președinte de asociație de proprietari,la solicitarea unui proprietar,am convocat o adunare generală de scara.acolo am decis împreună cu câțiva proprietari,strângerea unui fond de reparatii pentru lucrări urgente la subsolul blocului.am încheiat procesul verbal ,iar cei prezenți acolo au semnat că sânt de acord .de la vorbă la faptă e cale lungă ,iar din cei prezenți doar unul a contribuit cu bani ceilalți nu au dat nici un ban cel care a dat banii ne amenință acum că da asociația in judecată și aduce sanepidul pentru că nu se implica asociația.asociatia in sine nu poate să bage mâna în buzunarul proprietarilor ,iar că sa i acționeze în instanță(cum ne a sugerat acel proprietar ,el fiind și fost avocat)nu poate să cheltuie 500 lei cu fiecare că sa recupereze 100 lei.cum vedeți dvs această situație?
Pentru dezbaterea unei succesiuni pentru o suprafață de teren, in cazul când un urmaș nu e de acord cu ceilalți, se poate merge pe cale judecătorească?
Un bătrân are 4 urmași,din care numai unul mai supraviețuiește,un al doilea e mort siare un copil în urma unei relații trecătoare ,dar care e recunoscut de el și e major,al treilea este mort și are doi copii, ambii morți și ei ,al patrulea e mort și are un copil în viața.2 sânt din Oltenia ,doi din zona Constanței.batranul are acte pt o suprafață de teren pe numele lui ,dar e lucrat de cel rămas în viață.cum o poate trece pe numele lui ,in cazul când ceilalți urmași nu au pretenții?ne am adresat unui notar și ne a cerut certificatele de deces,dar secretarul de la o primărie din zona Constanței,refuza sa mi i le elibereze, motivând că notarul trebuie sa i le ceară.
Sânt președinte la o asociație de proprietari.am un număr de telefon care este al meu personal ,nefiind public sau platit de asociație.ma suna o persoana la o oră târzie ,pretinzând că a aflat de numărul meu de la o alta persoana.poate fii o încălcare a gdpr?
Proprietarii unei scări de bloc au hotărât să taie țevile de la subsol pe unde se distribuia agent termic, să valorifice fierul și cu banii rezultați plus diferența suportata de ei sa și schimbe ușa de la intrare.blocul nu mai este racordat la rețeaua de termoficare ,aceasta dandu și prohodul de 20 ani.este corect? Menționez că blocul se afla integrat Intr o asociație de proprietari.