Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate cristian_miclescu

Buna ziua tuturor! De la ultimul meu mesaj postat aici, lucrurile au inceput sa se miste. La data de 9.02.2011 judecatorul a formulat o solutie , conform careia asiguratorul este obligat sa-mi plateasca despagubiri. Spre surprinderea mea, inculpatul a "scapat" cu plata sumei de 1500 de lei, cheltuieli de judecata.
Luni, 21.02.2001, Omniasig a formulat apel la decizia judecatorului.
Intrebarea mea este: cam cat ar putea sa dureze judecarea apelului, care ar fi sansele sa se modifice substantial "rezultatul" final si cum este posibil ca vinovatul sa scape atat de usor?
Va multumesc pentru incurajari. Avocatul mi-a comunicat ca in luna septembrie vom ajunge in instanta.
Buna ziua! In sfarsit, au inceput sa se miste putin lucrurile. Avocatul meu a depus o cerere impotriva dispunerii contraexpertizei si spre surprinderea mea, a fost acceptata. Procurorul a hotarat ca o contraexpertiza este inoportuna si total nejustificata. Urmeaza sa se faca rechizitoriul.
Stoica Ioana a scris:

Dureroasa situatie ,ce-i drept , insa , in mod cert , ea poate fi depasita , cu un ajutor sustinut ....

E dreptul inculpatului sa ceara o contraexpertiza , daca considera, din varii motive, ca cea deja efectuata nu relecta realitatea , insa , si noua expertiza sa reflecte adevarul , sa cuprinda informatii veridice , intrucat , in alte conditii , e angajata raspunderea penala , disciplinara a expertilor....

O fi dreptul inculpatului, dar de la dispunerea contraexpertizei au trecut 3 luni. Nu exista un termen pentru asa ceva? Am inteles ca inculpatul nu are bani sa plateasca contraexpertiza. Acum astept sa faca rost de bani? Normal mi s-ar parea, daca ceri contraexpertiza si nu ai bani sa o platesti , cumva sa "expire" acest drept , nu? Imi puteti raspunde, va rog?

P.S. Am uitat sa mentionez ca respectivul este director de vanzari la o reprezentanta auto iar invocarea lipsei banilor mi se pare de prost-gust. Sau poate si-a "cheltuit" banii pe diferite "atentii" . Altfel nu imi explic cum nimeni nu face nimic in dosarul asta.
Va multumesc Dna Stoica pentru interventia Dvs. Ati reusit sa-mi "injectati" o mica doza de optimism. :)
Multumesc pentru incurajari si pentru raspunsuri!
Din cate stiu, actiunea penala este pusa in miscare. Problema este ca individul asta face tot posibilul sa traga de timp. Nu se prezinta niciodata cand este citat. La directia cercetari penale, a fos adus cu mandat de aducere dupa luni de zile in care a fentat politistii. Este rau-intentionat si il doare in cot de suferinta mea. Acum, ne-am impiedicat de contraexpertiza. Nu vrea sau nu poate sa plateasca un expert. Procurorul mi-a spus ca nu are ce face, nu ii poate da un termen pentru plata expertizei; de cate ori stau de vorba cu procurorul care se ocupa de dosarul meu, imi spune ca este revoltat de atitudinea individului, dar niciodata nu ia masuri. Totusi, este procuror si are tot felul de "instrumente" la dispozitie, nu?
Da, eram pasager in masina vinovatului. In ceea ce priveste polita RCA, avocatul mi-a spus ca asiguratorul plasteste doar in baza unei hotarari judecatoresti. Si da, si mie mi se pare nedrept sa ajung la judecata de apoi....
Va salut! In noiembrie 2007, pasager fiind, am suferit un accident grav, soldat cu amputarea piciorului drept de la nivelul coapsei. Neajungand la o intelegere cu soferul, am fost nevoit sa-l dau in judecata si am cerut daune. La inceputul lunii martie a.c, s-a dispus o expertiza tehnica, din care a rezultat ca soferul masinii in care ma aflam se face vinovat de producerea accidentului. Tipul a cerut o contraexpertiza, declarand ca el se considera nevinovat. Din momentul producerii accidentului, soferul nu m-a ajutat cu absolut nimic, fiind nevoit sa-mi cumpar proteza din propriile puteri. Mentionez ca am 26 de ani, iar o proteza care sa ma ajute sa "functionez" cat de cat normal la varsta asta, a costat aproape 9000 de euro, bani stransi cu foarte mare greutate, avand si in ziua de azi datorii catre diversi binevoitori. Tipul este extrem de revoltat ca l-am dat in judecata si face tot posibilul sa nu se intample nimic. Am ajuns la capatul rabdarii. Ajutati-ma va rog cu un sfat, ce as putea face de acum incolo. Contraexpertiza s-a dispus inca de la jumatatea lunii martie si inca nu am primit citatie sa ma prezint la locul accidentului. Ce as putea face, sa "deblochez" putin situatia? Va multumesc!