Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier grav, mi-am pierdut un picior.

Va salut! In noiembrie 2007, pasager fiind, am suferit un accident grav, soldat cu amputarea piciorului drept de la nivelul coapsei. Neajungand la o intelegere cu soferul, am fost nevoit sa-l dau in judecata si am cerut daune. La inceputul lunii martie a.c, s-a dispus o expertiza tehnica, din care a rezultat ca soferul masinii in care ma aflam se face vinovat de producerea accidentului. Tipul a cerut o contraexpertiza, declarand ca el se considera nevinovat. Din momentul producerii accidentului, soferul nu m-a ajutat cu absolut nimic, fiind nevoit sa-mi cumpar proteza din propriile puteri. Mentionez ca am 26 de ani, iar o proteza care sa ma ajute sa "functionez" cat de cat normal la varsta asta, a costat aproape 9000 de euro, bani stransi cu foarte mare greutate, avand si in ziua de azi datorii catre diversi binevoitori. Tipul este extrem de revoltat ca l-am dat in judecata si face tot posibilul sa nu se intample nimic. Am ajuns la capatul rabdarii. Ajutati-ma va rog cu un sfat, ce as putea face de acum incolo. Contraexpertiza s-a dispus inca de la jumatatea lunii martie si inca nu am primit citatie sa ma prezint la locul accidentului. Ce as putea face, sa "deblochez" putin situatia? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 18:14, 26 Februarie 2011
Am o prietena al carei frate a fost omarat intr-un accident rutier in fata portii sale. El era in fata porti cand a fost lovit din plin de o masina si trimis pe lumea cealalta. Nu vreau sa dezamagesc pe nimeni, stiu doar ca au trecut mai bine de 3 ani de cand s-a intamplat nenorocirea familiei in care a fost omorat tanarul, si acel proces este inca pe rol, si nu se intampla nimic. Pe de alta parte insa, trebuie sa avem convingerea ca de oricata judecata beneficiem fiecare pentru faptele noastre, prin institutiile desemnate, nimeni nu ne judeca mai bine decat Cel de Sus, chiar daca nu intotdeauna intelegem modul Lui de judecata:O
Erati pasager in masina vinovatului de producerea accidentului?
Daca aceasta este situatia,daunele se puteau obtine,in ce va priveste,si in baza politei de asigurare RCA.
Trebuia anuntat asiguratorul acestuia...
L-ati dat in judecata ,dar incadrarea faptei acestuia nu a fost de natura sa determine o cercetare din partea politiei?
Cred ca va pun prea multe intrebari dar in situatia dumneavoastra mi se pare nedrept ca singura speranta sa fie la ultima judecata.
Da, eram pasager in masina vinovatului. In ceea ce priveste polita RCA, avocatul mi-a spus ca asiguratorul plasteste doar in baza unei hotarari judecatoresti. Si da, si mie mi se pare nedrept sa ajung la judecata de apoi....
Din pacate, trista realitate ne demonstreaza ca aceste procese au termene de solutionare foarte prelungite, si probabil ca nimeni nu stie de ce. Probabil ca si altii v-au mai sfatuit sa apelati la un avocat care este mai in masura sa explice fenomenul si sa va dea solutiile de care aveti nevoie acum.
Va dosresc multa sanatate si multa putere de a trece cat mai bine si cat mai repede peste situatia neplacuta in care va aflati.
Ca si parte civila, va intereseaza sa aveti cat mai multe parti responsabile civilmente ca sa aveti de unde sa va recuperati banii.Introduceti in cauza asiguratorul, angajatorul(daca inculpatul era angajat si era in timpul serviciului).faptul ca nu v-a dat niciun ban pana acum, daca se dovedeste ca se face vinovat, este totala in detrimentul lui.Puteti cere si o indemnizatie lunara, pe viata...

Alte discuții în legătură

Daune morale ContSters183027 ContSters183027 In situatia unui accident rutier, ce cauzeaza o stare vegetativa victimei, pe langa daunele morale si despagubirile cuvenite victimei, ar avea parintii ... (vezi toată discuția)
Buna seara! am fost victima unui accident de circulatie. traversam ... elena_marin elena_marin Buna seara! Am fost victima unui accident de circulatie. Traversam o strada cu sens unic, cu trei benzi, prin locul marcat, trecere de pietoni. Mi s-a acordat ... (vezi toată discuția)
Accident cu motociclist paulioan paulioan Buna ziua! As dori si eu o parere pertinenta cu privire la o chestiune care mi sa intamplat. Pe scurt: Asteptam sa virez la stanga la semafor intr-o ... (vezi toată discuția)