avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters90259

Activitate ContSters90259

Oare in aceasta tara chiar nimeni nu mai respecta nimic?
Eu propun sa se infiinteze si judecatorii paralele, tribunale, etc.., dar, mai ales, birouri notariale paralele :)
Răspuns la discuția Salarizare avocat stagiar
Cred ca depinde de la caz la caz.
Am cunoscut avocati stagiari care primeau 50% din onorariul de la clientii adusi de acestia daca se si ocupau exclusiv de client, unii (mai putini, ce-i drept) care primeau chiar intreagul onorariu, dar si altii care primeau 10% sau doar multumiri :)
Răspuns la discuția testare psihologica
mariamirela a scris:


Interviul psihologic
Comisia este formata din doi psihologi. De obicei unul dintre ei pune intrebari, in timp ce celalalt te studiaza, punand doar putine intrebari - la obiect!



Din cate ne spunea noua la INPPA, profesorul Tudorel Butoi face parte din aceasta comisie. Este cel mai pitoresc personaj cu care am interactionat in viata mea. Cine l-a intalnit, stie despre ce vorbesc.
Multa bafta candidatilor!
Răspuns la discuția Intrebari pentru avocati?
alexchiciu a scris:

In paralel este bine sa urmezi cursurile INPPA pentru ca inveti multe si de asemenea ai si un examen de absolvire mai usor, examen ce echivaleaza cu examenul de definitivat dat la Barou, care este mai greu.


Din pacate, incepand cu acest an, INPPA nu va mai primi decat stagiari de anul 2.
Oricum, iti recomand sa urmezi cursurile INPPA, nu neaparat din punctul de vedere al examenului (relativ) mai usor decat la barou, ci mai mult din acela al cunostintelor pe care le vei acumula (asta in caz ca te prezinti la cursuri, bineinteles).

Mult succes tuturor!
Răspuns la discuția Intrebari pentru avocati?
Din propria mea experienta iti pot spune ca, cel putin in Bucuresti, este imposibil sa nu gasesti un avocat pe langa care sa iti poti efectua stagiul de formare initiala.
Eu am gasit 4-5 astfel de oportunitati inainte si dupa sustinerea examenului de primire in profesie, in conditiile in care nu cunosteam pe nimeni din breasla si nu am fost ajutat de nimeni, pur si simplu am aplicat pentru posturile respective de avocat stagiar si m-am prezentat la interviuri.
Fii optimist si daca iti dai interesul ai sa vezi ca nu e atat de greu sa gasesti.
Mult succes!