avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Intrebari pentru avocati?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Intrebari pentru avocati?

Buna ziua simati avocati ! Sper ca nu deranjez pe nimeni, dar as dori sa stiu si, in afara de ce prevede legea 51, cum se procedeaza pentru a ajunge avocat ? Adica, ca stagiar se plateste ceva avocatului definitiv? Acele taxe destul de mari mult auzite prin popor. Trebuie sa "ai" un avocat definitiv inainte de a da examen in barou? Care este exact procedura nescrisa ?? Rog raspunsuri cat mai realiste si cinstite daca se poate. Multumesc !
Cel mai recent răspuns: evadne24 , utilizator 16:19, 17 Iunie 2009
Singurele taxe care se platesc legal sunt (i) cea de examen, care e vreo 900 de lei si (ii) cea de inscriere in tabloul avocatilor, care anul trecut in Bucuresti a fost 2400 RON. Nu vad de ce ai plati avocatului definitiv, pana la urma e exact la fel ca in cazul in care un absolvent de facultate se angajeaza - acela plateste ceva? Stiu ca exista conceptia generalizata cum ca "trebuie" sa ii dai ceva maestrului, dar nu o lua de buna pana nu vezi pe pielea ta. S-ar putea sa ai surprize placute :)

Nu trebuie sa ai deja un coordonator de stagiu cand dai examenul, il poti cauta dupa. Este totusi mai bine sa o faci din timp, chiar din facultate, pentru ca numai tu ai de castigat la capitolul experienta.
Adica pur si simplu, daca iti gasesti un avocat dornic sa-ti faca un bine, totul e ok ?? Pur si simplu te angajezi ca la un SRL ?? Multumesc pentru lamuriri.
Simplu spus, da. Ideea e ca niciodata ca avocat nu esti angajat, ci inchei contract de colaborare - asta ar fi diferenta.
Din propria mea experienta iti pot spune ca, cel putin in Bucuresti, este imposibil sa nu gasesti un avocat pe langa care sa iti poti efectua stagiul de formare initiala.
Eu am gasit 4-5 astfel de oportunitati inainte si dupa sustinerea examenului de primire in profesie, in conditiile in care nu cunosteam pe nimeni din breasla si nu am fost ajutat de nimeni, pur si simplu am aplicat pentru posturile respective de avocat stagiar si m-am prezentat la interviuri.
Fii optimist si daca iti dai interesul ai sa vezi ca nu e atat de greu sa gasesti.
Mult succes!
Multumesc si chiar am sa incerc pentru ca imi place foarte mult.

Alte discuții în legătură

Informatii-facultatea de drept ContSters86398 ContSters86398 Va rog mult sa-mi explicati cum se procedeaza !Dupa ce termini facultatea de drept esti avocat stagiar si trebuie sa stai pe langa un alt avocat s ate invete ... (vezi toată discuția)
Intrare in barou Delia2285 Delia2285 Cum se procedeaza pt a intra in barou? B-) (vezi toată discuția)
Inppa - avocat stagiar - avocat de dr. comercial ? marius19841 marius19841 Imi poate spune cineva daca asta e oridinea fireasca a formarii unei cariere de avocat in drept comercial ? 1.Examen la Barou - respectiv INPPA; 2.Avocat ... (vezi toată discuția)