avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Activitate Barbarosa

Activitate Barbarosa

Răspuns la discuția Test PCR pt bebe la 1 an?
Exista o varsta minima de la care se cere test. Mi-au spus de la Politia de frontiera, dar trebuie vazut ce prevede Bulgaria.
Ajutati-ma va rog cu o parere.
Trebuie sa plecam in concediu in Bulgaria si se cer teste PCR pt Covid. Eu, sotia si copilul de 17 ani facem teste. Dar bebelusul de 1 an trebuie sa-l chinuim cu test sau poate sa iasa fara test?
Multumesc.
Salutare,
Sunt presedinte de asociatie de proprietari de vreo 10 ani si acum mi-am schimbat apartamentul cu un altul situat la scara alaturata, adica in cadrul altei asociatii de proprietari (la noi in bloc fiecare scara are identitate juridica separata). Bine, sunt un presedinte mai rebel si care lucreaza pe aproape nimic.
Intrebarea este simpla: pot sa-mi pastrez statutul de presedinte sau nu? Pe vremuri am avut o experienta neplacuta cu fostul presedinto-administrator-cenzor si acum cam bazaie lumea ca plec sa nu o pateasca din nou, dar eu nu vreau sa fac vreo infractiune.
Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Predispus la discutie este putin spus. El a vrut de la inceput sa ma pacaleasca si sa-mi plateasca in lei, apoi imi cerea sa las mobilierul pt ca a pierdut bani la schimbul valutar, apoi sa-i las mobila care este destul de noua (bucatarie, baie, dormitor, sufragerie si camara) la 250 euro in conditiile in care si 500 euro era mult prea putin...dar ca sa nu mai demontez...
E hotoman, s-a dus la notariat si s-a plans ca nu-i las mobila si m-a sunat notarul sa-mi spuna sa nu-i iau chiuveta :))). N-as face asta din principiu dar acum chiar incerc sa previn anumite neplaceri cu atat mai mult cu cat nu stiu ce mai are in cap.
Ajutati-ma va rog cu un sfat. Am vandut in urma cu o luna apartamentul in care locuiesc si in pretul acestuia era inclus si o mare parte din mobilier. Cumparatorul nu a acceptat pretul si atunci am cazut de acord pe o suma care nu include mobilierul. Am facut actul la notariat pe apartament "liber de toate bunurile mobile".
Cumparatorul a incercat sa ma convinga sa las bunurile pentru uriasa suma de 250 euro (in loc de 500) si am refuzat. Acum insista asa:
"-La predare, apartamentul trebuie să se afle în aceeași stare ca atunci când a fost vizionat (de exemplu, să nu necesite înlocuirea faianței/gresiei/parchetului sau repararea pereților/tavanelor din cauza eventualelor deteriorări produse în urma mutării dvs.),
-Ușa de la intrare și ușile interioare trebuie să fie cele pe care le-am văzut când am vizionat apartamentul, iar ușa de la intrare trebuie să aibă toate cheile, precum și cheia „master” cu care se poate modifica închizătoarea,
-Baia și bucătăria trebuie să aibă obiectele sanitare de la acel moment pe poziție, prin urmare consider că dulapul din bucătărie cu chiuveta încorporată și cel puțin corpul de mobilier din baie în care este încorporată chiuveta trebuie să rămână pe poziție, acestea fiind îmbunătățiri aduse apartamentului pentru care am plătit prețul agreat,
-Blatul de la geam, galeria pentru perdea și colțarul care acoperă țevile în bucătărie trebuie să rămână pe poziție întrucât acestea sunt îmbunătățiri aduse apartamentului și nu piese de mobilier,
-Rafturile din debara trebuie să rămână pe poziție din același motiv expus anterior,"

Ce anume pot sa-mi iau din apartament pentru a nu crea discutii, desi omul a incercat inca de la inceput sa ma pacaleasca si sa-mi propuna sa-mi vireze banii pentru apartament in lei, etc? (ex: aerul conditionat, corpurile de iluminat, etc)

Multumesc mult.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc mult.
Am fost la posta si am depus cu confirmare de primire.
Vreau sa depun apel la o comunicare sosita luna trecuta pe 15-16 iunie. Pe plic am doua stampile cu data, una din 11 iunie si cea de-a doua din 13 iunie. Pe comunicare scrie ca se pate face apel in 30 zile de la comunicare.

Care este ultima data la care pot face apel?
Instantele sunt in vacanta si au program, cel putin la sector 6, marti si joi de la 9-11. Pot depune prin posta?
Trebuie sa platesc ceva?

Nimeni nu mi-a dat nicio informatie.

Multumesc mult.
Da, am inteles ca am fost cam grabit dar am fost speriat de posibilitatea unui dosar penal asa cum exista spete la judecatorii (lipsa comunicare, prins si dosar penal) plus ca in Codul civil era scris ca 15 zile de la hotarare (nu stiam ca a existat o decizie CCR cu privire la formulare). Cazul descris de mine este la Brasov si persoana in cauza a primit 30 zile fara sa fi primit comunicarea si s-a dus sa depuna singura la vreo luna distanta de la respingerea contestatiei. Se pare ca fiecare aplica legea dupa bunul plac, noroc ca la Bucuresti sunt mai cititi.
Cat despre permis o sa merg fara el fizic, astept comunicarea si probabil o sa fac apel ca sa pot sa am permisul valabil in concediu. Am copie in telefon la cererea prin care am depus permisul si daca ma opreste sper sa inteleaga, altfel asta e n-am ce face.
Probabil, dupa cum mi-au spus si la politie, o sa ma cheme sa-mi dea inapoi permisul ca sunt nebun :)
Se pare ca daca vreau sa-l predau procedura e putin diferite, merg la judecatorie, fac solicitare de renuntare la proces, primesc certif grefa si cu el solicit sa stau pe bara.
O sa explic pe scurt ce am patit si sunt curios cum vedeti voi situatia :)

In ianuarie mi-a fost retinut permisul de conducere 30 zile.
Am facut contestatie si pe certif grefa mi-am luat fizic permisul.
Pe 18 aprilie am avut proces cu martori, etc si mi-a dat "Solutia pe scurt: Respinge plângerea, ca neîntemeiată. Cu apel în 30 zile de la comunicare; cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, azi 18.04.2018".
Astept eu comunicarea pana azi cand aud o discutie la cineva care la fel a asteptat comunicarea dar vazand ca nu a venit si procesul era pierdut (cf portalului instantelor) s-a prezentat la Politia Rutiera sa inceapa ispasirea pedepsei.
Acolo a fost acuzata ca nu a depus in 15 zile de la pronuntarea hotararii si nicidecum a comunicarii care nu venise si drept urmare i-a fost majorata sanctiunea cu inca 30 zile si amenda.
Speriat de cele auzite fug la Udristei si solicit sa las permisul. Acolo imi spune politistul ca nu pot sa-l predau decat dupa pronuntarea definitiva si sa astept comunicarea.
Vorbesc din nou cu avocata si ma sfatuieste sa completez o cerere si sa atasez permisul motivand ca doresc inceperea executarii din acel moment.
Completez cererea si politistul vine in ajutorul meu si ma roaga sa scriu ca am fost informat de Biroul de Relatii cu Pulicul ca nu am de ce sa le las permisul dar eu sunt nebun si vreau sa-l las...bine, nu cu cuvintele acestea.
Imi da numar de inregistrare si imi aduce la cunostinta ca daca ma prinde pe strada cu masina imi da sanctiune ca n-am permisul la mine.
Avocata e socata de raspuns dar se pare ca asta e biletul meu de circulatie si sper sa nu imi adauge cumva inca 30 zile.

Ce ziceti? Unii pe net se plang ca fara a le fi venit comunicarea i-a prins si le-a dat amenda penala, altii ca le-a majorat cu 30 zile iar la Bucuresti imi spune ca nu sunt sanatos la cap.
Ajutati-ma va rog cu etapele ce trebuie sa le parcurg pentru a ma inregistra ca mic producator de vinuri linistite.
Vreau sa spun inca de la inceput ca eu cumpar strugurii de la un producator autorizat, cu vie realizata pe fonduri UE, iar vinificatia o realizez la tara, in crama, in vase de inox
Multumesc mult pentru ajutor.