avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate corinau

Activitate corinau

Răspuns la discuția ANEXA 24
Cei de la Buzias spun ca cei de la Craiova (locul unde tata a decedat) trebuie sa le trimita o adresa prin care cei de la Buzias (locul de domiciliu)sa comunice daca tata a vut bunuri ,obile si imobile...rezulta ca cei de la craiova trebuie sa intocmeasca anexa..invoca prev legii 2227/2015, art 243 din reg ptr aplicarea prev lg 36/1995, art 117/din lg 215/2001
Răspuns la discuția ANEXA 24
Am omis sa va spun ca tata are o proprietate in jud Olt.
Răspuns la discuția ANEXA 24
Am fost la notar (de la ultimul domiciliu al tatalui) si am depus toate documente....mai putin aceasta anexa 24, pe care nu stiu de unde sa o iau.
Răspuns la discuția ANEXA 24
de la domiciliul defunctului au spus ca Primaria din orasul unde a decedat intocmeste o adresa catre primaria de domiciliu prin care solicita informatii daca decedatul a avut bunuri mobile si imobile in local de domiciliu...urmand ca anexa 24 sa o intocmeasca primaria din orasul unde a decedat tata.Este o lege 2227/2015 art 243...Intre cele doua orase exista o distanta de 300 km...sa bat drumurile asa degeaba nu e deloc convenabil
Discuție ANEXA 24
Buna ziua!Am si eu o intrebare.Tatal meu adecedat la mine, la Craiova.Ultimul lui domiciliu era in Buzias, jud. Timis.Vrem sa deschidem succesiune si ni s-a solicitat anexa 24.Cine elibereaza anexa 24?Primaria Craiova sau Primaria Buzias?
Multumesc,
Cu stima Corina Urziceanu
Sunt putin nedumerita in cazul unei executari silite prin executor. pt nerambursarea unui imprumut la termenul stabilit.Am citit contractul si am remarcat ca in afara dobanzilor si a penalitatilor, a cheltuielilor cu executarea mai este stipulata si o taxa fixa de 10% din valoarea debitului.Problema este ca la primirea titlului executoriu am constatat ca aceasta suma fixa este adaugata la suma imprumutata si la acesta se calculeaza celelate dobanzi,penalit.../etc.Contractul nu prevede ca aceasta taxa fixa sa fie inclusa in imprumut.Ce ma sfatuiti sa fac.Mentionez ca titlul este aproape in intregime recuperat...si acuma la final mi-am dat seama.
Răspuns la discuția contract lector POSDRU
Am o nedumerire referitoare la modul de plata.Adica nu stiu daca beneficiarii proiectului vor fi salarizati in cf cu legea 284/2010art 34 (fiind institutie publica)sau cf contractului semnat ?
Răspuns la discuția contract lector POSDRU

Lectorul este angajatul beneficiarului de proiect si nu stiu ce fel de contract trebuie sa-i fac.Ma gandeam ca potrivita ar fi conventia civila de prestari servicii.



Va rog sa ma sfatuiti si pe mine referitor la modul in care se poate incheia un contract de munca pt un lector care face parte dintr-un proiect POSDRU,salariata are norma de baza in unitatea ca profesor(contract munca cu timp partial sau conventie civila de prestari servicii) .Mentionez ca aceasta are bugetat un nr de 420 ore pe an si preda 5 luni /an(numarul de ore nu este egal zilnic ).Ce fel de contract i se poate incheiain cadrul proiectului.

Sunt inginer constructor cu o vechime de 24 ani.Am lucrat la o firma din sept 2010.Este imposibil ca patronul sa-mi plateasca salariile cuvenite.De curand m-am imbolnavit si am aflat ca de fapt nu a platit nici contributiile la stat.Ce as putea face sa-mi pot recupera banii?
Sa informez ITM-ul?Politia?
Mentionez ca am avut discutii in mod amiabil cu acesta insa nu am avut succes.


Cu respect,
Adrian U