avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... contract lector POSDRU
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

contract lector POSDRU


Va rog sa ma sfatuiti si pe mine referitor la modul in care se poate incheia un contract de munca pt un lector care face parte dintr-un proiect POSDRU,salariata are norma de baza in unitatea ca profesor(contract munca cu timp partial sau conventie civila de prestari servicii) .Mentionez ca aceasta are bugetat un nr de 420 ore pe an si preda 5 luni /an(numarul de ore nu este egal zilnic ).Ce fel de contract i se poate incheiain cadrul proiectului.

Cel mai recent răspuns: Daniela Bolog , Consultant credite si finantari 11:35, 16 Decembrie 2011
sa inteleg ca lectorul este angajatul beneficiarului de proiect?
sau este angajat la o alta unitate?nu reiese foarte clar din expunerea dvs.

In Ghidul Solicitantului - Conditii Specifice pot fi incluse conditii de diminuare a acestor plafoane,plafonări procentuale – raportate la valorea totală eligibilă a proiectului – pentru valoarea cheltuielilor cu personalul implicat în implementarea proiectului (echipa de management şi/sau echipa de implementare) sau cerinte suplimentare privind justificarea salariilor stabilite in proiect, în functie de conditiile de implementare specifice fiecarui domeniu major de interventie (activitati specifice, tipuri si marimea grupului tinta, rezultate si indicatori, etc) ."
Solicitanţii/Partenerii instituţii publice şi/sau structuri/entităţi finanţate integral sau parţial din bugetul de stat, vor aplica, pentru salarizarea experţilor proprii (angajaţi), actele normative in vigoare privind plata persoanelor implicate in proiect.
În calitate de solicitant veţi propune în buget, pentru resursele umane, cheltuieli pe care le puteţi susţine în perioada de implementare a proiectului şi în conformitate cu legislaţia naţională aplicabilă pentru salarizarea personalului implicat în proiect.


Lectorul este angajatul beneficiarului de proiect si nu stiu ce fel de contract trebuie sa-i fac.Ma gandeam ca potrivita ar fi conventia civila de prestari servicii.


da, asa este, conventia civila trebuie intocmita, pe durata proiectului sau pe nr. ore prevazute prin proiect.
ar fi bine daca ati lua legatura si cu cei de la OIPOSDRU din regiunea de care apartineti, pentru confirmare
[ link extern ]
Am o nedumerire referitoare la modul de plata.Adica nu stiu daca beneficiarii proiectului vor fi salarizati in cf cu legea 284/2010art 34 (fiind institutie publica)sau cf contractului semnat ?
am recomandat a se discuta cu managerul de proiect , acesta stie care este si cum s-a calculat bugetul pentru resursele umane, buget in care trebuie sa se incadreze cu salarizarea tuturor resurselor umane alocate proiectului.
in mod logic, proiectul si finantarea acestuia nu are legatura cu institutia publica sau srl sau alt fel de mod de organizare.
proiectele finantate din fonduri europene au regulile proprii,in coroborare cu legislatia nationala.
revin cu sfatul de a lua legatura cu cei de la organismul intermediar sau cu autoritatea de management pentru a avea certitudinea masurii corecte
ei va varifica/aproba cererea de rambursare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functionarul public si fondurile europene dalina82 dalina82 Daca sunt functionar public (primarie) pot fi angajata pe un proiect european POSDRU, cu contract, norma fiind de 2-3 ore pe zi? Mentionez ca atributiile ... (vezi toată discuția)
Angajare in proiect posdru cazzuall cazzuall Buna seara. As dori o informatie. In cadrul unui proiect POSDRU -beneficiar institutie publica, pentru persoanele din afara institutiei si cei deja angajati ... (vezi toată discuția)
Angajare proiect posdru descopera descopera Buna ziua! As dori sa ma angajez intr-un proiect POSDRU, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane ... (vezi toată discuția)