avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Activitate 040779

Activitate 040779

Poartă acces din stradă. Bună seara am avut specificat în actul funciar drept de acces cu mașina pe poarta vecinului meu. Între timp între vecinul meu și mine am făcut un gard despărțitor între proprietăți. Ași dori să fac poartă de acces la stradă pentru autoturisme de ce ași avea nevoie din punct de vedere legal? Menționez că poartă de acces pentru persoane am. Vă mulțumesc.
Discuție Oprire poliție
Bună ziua. În această dimineață în jurul orei 1.30 am fost oprit de un echipaj de politie într-o localitate. Echipajul a venit de pe contrasens și au pornit doar girofarul fără alte semnale care să mi se adresează. Am oprit și agentul de politie nu sa prezent și nici motivul opriri. Sa făcut de către agent poză la permisul de conducere și mi sau înapoiat documentele. Cum ași putea afla de la secție de politie au fost agenții? Vă mulțumesc.
Discuție Mostenire
Buna seara.Tatăl meu doreste sa lase unei surori din partea lui partea cei revine din mostenire de ce acte are nevoie să poată face acest lucru.Mentionez ca succesiunea nu sa realizat inca.Va multumesc.
Răspuns la discuția Avertisment scris
Am dreptul de contestatie timp de 30 de zile calendaristice.Sanctiunea este data in data de 27.04.2021. Ma pot adresa instantei in acest timp.
Buna ziua.Am primit o sanctionare cu avertisment scris din partea conduceri firmei la care lucrez. In avertisment numele a fost trecut gresit si motivul sanctionari nu corespunde cu realitatea pentru ca s-au trecut date gresite.Am luat la cunostinta si am semnat acel avertisment. Dupa doua zile sa corectat avertismentul si am fost chemat sa resemnez avertismentul.Am refuzat acest lucru. Mentionez ca in primul avertisment datele trecute erau in favoarea mea.Doresc sa stiu daca in baza primului avertisment pot sa-mi cer anumite drepruri si daca conducerea ma poate obliga sa semnez al doilea avertisment. Va multumesc.
Buna seara. Suntem doua proprietati servant si dominant avem poarta de acces auto comuna, dar poarta este pe proprietatea servantului, dominatul avand doar drept de acces. Intrebarea mea este daca dominatul isi poate face poarta separat pe proprietatea lui? Ce trebuie sa faca dominantul in acest caz? Va multumesc
Răspuns la discuția Inmatriculare masina
Multumesc mult pentru intelegere.
Buna ziua.Am cumparat o masina de la un intermediar si nu o pot transcrie pe mine deoarece proprietarul a instrainat masina unei alte persoane de la care intermediarul nu a avut actul fiscal. Ce pot face pentru a putea inmatricula masina pe mine?Va multumesc.
Firma nu cercetaza asemenea cazuri pentru ca programul de lucru este 12 cu 24 fara libere si ITM-u ar putea sa o sanctioneze.
Buna ziua.La sfirsitul luni trecute ma afam la serviciu si am avut o problema de sanatate,am fost adus la camera de garda cu masina firmei si am fost internat 5 zile.Doresc sa stiu daca aceasta situatie se incadreaza in accident de munca. Va multumesc.