avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Activitate cristina cirstian

Activitate cristina cirstian

In primul rand va multumesc pentru raspunsuri .
In al doilea rand , cu vecinul nu se poate ajunge la o intelegere . El a terminat "dreptul" , iar eu sunt ...... nu am valoarea lui (nu vreau sa comentez) .
Pot sa fac o sesizare la primarie , undeva , sau ceva de genul ?
Asta ca un prim pas !
Multumesc .
Buna ziua !
Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum vrea sa construiasca o prelungire a acoperisului de 5m , paralel cu gardul , dar sa acopere si gardul cu aceasta prelungire !!!!!
Este legal ?
Are nevoie de autorizatie de constructie pentru aceasta acoperitoare ?
Pot sa-i impun prin vreun mod sa pastreze macar aceeasi distanta fata de gard daca nu mai putin sau chiar deloc ? Prin aceasta constructie umbreste curtea mea si mai mult ! Este destula umbra de la casa !
Multumesc .
Buna ziua !
Este vorba de o proprietate mostenita . Gardul dintre mine si vecin , in aproximativ 25-30 ani , datorita inclinatiei terenului si mutarii parilor de fiecare data cand s-a refacut gardul (in lipsa mea) a ajuns pe proprietatea mea cu peste 50 cm .
Problema este ca vecinul a facut cadastrul de curand pe pozitia actuala a gardului.
Dovada pe care o am este o fotografie de acum 30 de ani din care se poate vedea distanta dintre magazie si gardul vechi (initial) . Vecinul sustine ca nu este relevanta fotografia , ca nu se poate aproxima distanta !!!
Ce as putea sa fac in acest caz pentru a recastiga terenul pierdut ? Vreau sa fac si eu cadastru si intabulare , dar nu pe pozitia actuala a gardului !
Multumesc .