avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Activitate ducaandreea

Activitate ducaandreea

Dețin locuință achiziționată prin prima casa înainte de căsătorie. Acum, soțul poate cumpăra locuință prin prima casa in calitate de beneficiar credit? Mulțumesc
Buna ziua

Imi spneti va rog, conform ultimelor modificari, cum pot strainii sau apatrizii sa dobandeasca dreptul de proprietate asupra tuturor categoriilor de terenuri?
Am citit legea dar nu am gasit nimic concret despre actele prin care acestia pot dobandi drept de proprietate asupra terenurilor.

Multumesc
Buna ziua

Va rog sa-mi spuneti daca Decretul 167 / 1958 mai este in vigoare in urma modificarilor conform Noului Cod Civil. Nu am gasit nimic concret din care sa imi dau seama daca mai este sau nu in vigoare.

Multumesc
Buna ziua
Lucrez intr-o institutie de stat si sunt insarcinata. La sfarsitul lunii noiembrie ar trebui sa nasc. Dupa parerea dvs. in decembrie s-ar reintregi salariul in transa a doua, conform spuselor noului guvern. La momentul respectiv eu mai beneficiez de aceasta modificare sau nu se mai aplica dupa momentul nasterii?
Va multumesc anticipat
Discuție prima casa.....
am semnat cu o firma de constructii un antecontract de vanz-cumparare apartament pt care doresc sa obtin un credit prin programul Prima Casa.
pt acest apartament firma are ipoteca in favoarea unei banci, de la care nu doresc sa obtin credit. conditia programului prima casa este ca imobilul sa fie lipsit de orice sarcini...insa extrasul CF pe care il voi primi are inscrisa ipoteca, iar bancile la cae ma incadrez pt credit nu accepta CF cu inscrisuri de acest gen. Ce pot face? Firma imi pune la dispozitie o adresa din partea bancii prin care aceasta urmeaza sa radieze ipoteca in momentul incheierii contractului autentic pt ca statul sa-si instituie propria ipoteca de rang I. in antecontract am un articol prin care " extrasul CF atesta faptul ca vanzatorul detine in deplina si exclusiva proprietate imobilul si ca acesta este liber de orice sarcini si servituti" precum si faptul ca "vanzatorul garanteaza pe cumparator de orice evictiune totala sau partiala si imobilul nu face obiectul vreunui litigiu sau al unui alt antecontract sau promisiune de vanzare" si "garanteaza cumparatorul contra evictiunii cf. art. 1337 C. Civ. si contra viciilor ascunse". La rezolutiunea antecontractului se specifica faptul ca acesta este un "pact comisoriu de grad IV". Va rog ajutati-ma cu un raspuns. Va multumesc anticipat.