avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Activitate BaicoianuSImona

Activitate BaicoianuSImona

3-Da,se poate plati in luna august 2012 daca se opteaza pentru facturarea in transe egale timp de 12 luni,dupa care se face reglarea consumurilor in functie de indicatiile aparatelor de masura energie termica.Acest acord de facturare se incheie intre reprezentantii asociatiilor de proprietari si furnizorul de energie termica.
Răspuns la discuția cod CAEN
9499
Dar ce spuneti de noua lege a asociatiilor de proprietari care se pregateste sa apara?Atunci sa vezi administratorii ce culoare vor avea!Cum se schimba culorile la patru ani se schimba si opiniile lor!De ce neaparat CIM din moment ce contractele civile conform Codului Civil sunt in vigoare?-Pentru mai multe taxe si perioada de cotizare -IOCA-!

In situatia asta schimbati presedintele!Probabil domnul presedinte nu a fost sau nu este sef pe la servici si daca tot a ajuns in pozitia asta-Sa te fereasca Dumnezeu de judecata nestiutorilor!Daca nu exista motive serioase pentru desfacerea CIM este foarte probabil sa plateasca oamenii din asociatie daune pentru........istetimea presedintelui!Asa ca in conformitate cu inca in vigoarea legea 230 Comitetul este cel care angajeaza sau destituie din functie nu PRESEDINTELE ca nu i-a mai placut de ochii angajatului!
Multumesc frumos!Intr-o discutie pe care am avut-o cu furnizorii de utilitati un jurist mi-a spus asta!Si tot caut pe net procedura si nu gasesc!
Buna ziua!Imi cer scuze dar va rog frumos sa ma ajutati cu o problema:se poate depune actiune in instanta cu titlu de ordonanta presedentiala pentru acces in apartament in vederea blindarii utilitatilor la cei care sunt rau platnici?Va rog frumos sa ma ajutati si daca se poate sa ma indrumati de unde as putea face rost de modelul de actiune!
Răspuns la discuția presedinte asociatie proprietari
Familia care are restanta sa isi achite cheltuielile.Ce este mai dureros este faptul ca intr-o asociatie sunt lasati sa ia masuri o singura persoana pentru binele tutoror,iar daca o ia ne este mila de sarmanii vecini.Dar cand se opreste apa calda,apa rece si caldura sau gazele nu vine nimeni la usa restantierului ca,de ne este vecin dar venim la presedinte si admistrator ca nu a facut nimic pentru recuperarea restantelor.Foarte bine a facut!
Va multumesc si aveti dreptate ca este surprinzator pentru dumneavoastra si chiar si pentru mine este vb de instanta din Ploiesti.Cu stima!
Este bine sa se tina cont de faptul ca nu in toate municipiile se accepta privilegiul imobiliar si mai mult de atat chiar daca afli ca apt.este scos la licitatie ce te faci cand suma datorata catre banca este mai mare decat valoarea apartamentului?Ce sume revin asociatiei?Doar cheltuielile de executare!Si mai este ceva:se dau termene de catre onorata instanta dupa 4-5 luni de la depunerea dosarului in instanta!
Daca tot am scris acum as vrea sa ma lamuriti si pe mine daca este corect ca un dosar sa fie suspendat din cauza faptului ca asociatia nu a depus copie de contractul de vanzare -cumparare al debitorului,cunoscand situatia ca,desi legea o cere,proprietarul nu depune copie de pe actul de proprietate. Chiar si asta este una din probleme:unii onor judecatori suspenda cauza din motiv de neprezentare copie act proprietate desi ar trebui ca dumnealor sa abiliteze reprezentantul asociatiei sa obtina acest act!Dar.........Va multumesc!
Conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007-NORMELE DE APLICARE A LEGII 230/2007 aveti dreptul ca in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata sa faceti contestatie adresata presedintelui asociatiei de proprietari si sa vi se dea copie de pe fisa contabila a apartamentului dvs.Nu are cum pe timp de vara o intretinere sa fie in jur de 260 ron doar daca nu s-a stabilit sa se stranga fond de reparatii pentru acoperis sau alte lucrari de valoare mai mare.Este posibil sa aveti o restanta pe o perioada mai mare....De ce nu depuneti adresa catre asociatie si sa primiti raspunsul presedintelui omitetului executiv si al comisiei de cenzori?
Răspuns la discuția intrebare
Se da numar de inregistrare al cererii dumneavoastra in registrul de corespondenta iar pentru mama puteti proceda la fel:cerere de scoatere de la cheltuielile de intretinere de la asociatia de proprietari in cadrul careia isi are domiciliul.Asociatia din care faceti parte nu are de ce sa nu elibereze dovada ca mama dumneavoastra locuieste acolo.Ba chiar trebuie sa o treceti si in cartea de imobil.Probabil ca sunt un pic mai suparati dar......sunt convinsa ca totul se va rezolva cu bine.
Multumesc pentru sfaturile date de catre cei care mi-au raspuns la intrebare.O zi buna tutror!