avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Activitate ChrisR

Activitate ChrisR

Buna ziua,
Am o pensiune si doresc sa o deschid doar pentru cazare fara restaurant (pt a evita controalele exagerate), de asemeni doresc sa deschid si un camping cu inchirierea unui teren de fotbal si tenis. Mai doresc sa am si vanzare ambulanta de sucuri, bere, dulciuri si senviciuri calde, mici si kebab; As dori sa stiu ce coduri CAEN sa introduc in actul constitutuv si daca e posibil sa fac toate astea pe un PFA. Ce ar fi mai avantajos: platitor sau neplatitor de TVA.
Răspuns la discuția Revocare administrator
timi a scris:
Legea nr. 31/1990 (Legea societatilor comerciale)

Art. 237

(1) La cererea oricarei persoane interesate, precum si a Oficiului National al Registrului Comertului, tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care:
a) societatea nu mai are organe statutare sau acestea nu se mai pot intruni;
(...)

Spre exemplu, mandatele administratorilor au expirat, iar AGA nu a procedat la numirea unor inlocuitori.


Multumesc pentru raspuns !

Ce va fi situatia juridica intre perioada de faptul ca o societate nu are nici un administrator si dizolvarea de catre tribunalul ?

Chris

Răspuns la discuția Revocare administrator
ciprian.musat a scris:

Salutare,
Am o situatie mai complicata care necesita neaparata rezolvare si nu stiu cum sa fac. Pe vremea cand inca eram tanar si nestiutor un cunoscut din Germania a venit si si-a deschis o firma in Romania la care m-a pus pe mine administrator (nu sunt asociat ci doar administrator). Treaba nu a mers niciodata dar am fost angajat (inca sunt) cu carte de munca pe firma asta in functia de director (care nu inseamna nimic pentru ca firma doar pe mine ma are angajat). Acum as vrea neaparat sa renunt la slujba de administrator in primul rand si sa imi vad de propria viata. Problema este ca asociatul este in Germania si nu mai vrea sa vina in Romania iar eu am ramas cu firma pe cap. Cum pot sa ma retrag din aceasta prostie astfel incat sa nu mai am batai de cap? Cum sa procedez pentru a nu mai fi administratorul firmei? Multumesc pentru orice idee sau ajutor!


Eu am un act constitutiv in fata mea (acesta este doar un exemplu) si in articolul 8.2.2. este scris urmatoarele:

"Mandatul administratorului est valabil pina la revocarea acestuia de asociatul unic. Mandatul administratorilor este revocabil. Revocearea nu atrage dupa sine plata daunelor-interese din partea societatii. Administratorul poate renunta la functiile sale cu conditia de a anunta in prealabil asociatul unic cu 30 zile inainte, printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sub rezerva dreptului societatii de a solicita daune-interese administratorului care demisioneaza din rea vointa si fara cauza legitima"

Va fi bine sa cititi act constitutiv ca deja scrise de ELLABV:

In ceea ce priveste numirea prin actul constitutiv - trebuie sa cititi actul.


Si eu am o intrebare:

- care va fi situatia in care un administrator va renunta la functiile sale prin intermediul unei scrisori inregistrati in cazul in care asociat unic nu va numi un alt administrator ? E ceva scris in lege intr-un asemenea caz, si daca da, in care lege ?

Va multumesc pentru raspuns !

Chris
Andreea Lisievici a scris:

Discutia nu era despre a avea sau nu stampila, ci despre cat de obligatorie este si ce valoare are. Asa cum am spus si eu mai sus, sunt cazuri in care anumite legi prevad obligativitatea stampilei, insa in rest ea nu este obligatorie. Iar majoritatea actelor comerciale (contracte, documente societare, etc) nu sunt din cele care sa necesite stampilare.


Buna,

Undeva mai sus, ai dat urmatorul exemplu:

art.42.5 din HG 585/2002

Exista mai multe legi in cazul in care este scris in mod clar ca este obligat sa puna o stampila ???

Astazi contabil mi-a venit in biroul meu cu unele documente (in acest caz, declaratiile salariu pentru 2009) si bineinteles, undeva pe dreapta a fost scris:

"Semnatura si stampila" =D>

I-am spus ca am aruncat stampila mea, pentru ca oricum este de fapt ceva inutil .....

Maine acei oameni de la departamentul fiscal poate pune pe formele lor ca eu ar trebui sa puna o imprimare cu degetul meu ,,, Si atunci ceea ce facem ? Suntem atat de ascultator ca nu vom gandi un pic si doar pus amprenta noastră ? #-o

Chris
Andreea Lisievici a scris:

Pe orice act este suficienta semnatura (in cazul persoanelor juridice, a reprezentantului legal), nu inteleg de ce atatea discutii.


Am înţeles foarte bine !

Sunt administrator al unei societăţi româneşti şi de fiecare dată unele documente oficiale (ANAF, declaraţie de TVA etc.etc.) trebuie să fie semnat, aceste organizaţii oficiale mereu cere o stampila şi cei mai mulţi oameni face ceea ce aceste vaci prost vrea

Am impresia că, atunci când aceste organizaţii oficiale a intreba să sari în apă, că cei mai mulţi oameni vor face acest lucru

Cu stima,

Chris
"avand in vedere ca orice societate comerciala trebuie sa detina si stampila."

Acest lucru nu este adevărat !

Nu există nici o lege, în care este scris că o companie ar trebui să aibă o stampila

Cu stima,

Chris
Nu există nici o lege în care este scris în mod clar că societăţile sunt obligaţi să utilizeze o stampila

[ link extern ]

Cu stima,

Chris

Răspuns la discuția TVA vanzari imobiliare
De ce ?

in codul fiscal este scris următoarele:

CAPITOLUL IX

Operatiuni scutite de taxa

Scutiri pentru operatiuni din interiorul tarii

Art. 141. - (2) Urmatoarele operatiuni sunt, de asemenea, scutite de taxa:

f) livrarea de catre orice persoana a unei constructii, a unei parti a acesteia si a terenului pe care este construita, precum si a oricarui alt teren. Prin exceptie, scutirea nu se aplica pentru livrarea unei constructii noi, a unei parti a acesteia sau a unui teren construibil.

Cu respect

Chris
Răspuns la discuția TVA vanzari imobiliare
Hmmm, dar acum am citit următoarele:

Codul Fiscal

Semnificatia unor termeni si expresii

Art. 1251. - (1) In sensul prezentului titlu, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:

18. persoana impozabila are intelesul art. 127 alin. (1) si reprezinta persoana fizica, grupul de persoane, institutia publica, persoana juridica, precum si orice entitate capabila sa desfasoare o activitate economica;

CAPITOLUL III

Persoane impozabile

Persoane impozabile si activitatea economica

Art. 127. - (1) Este considerata persoana impozabila orice persoana care desfasoara, de o maniera independenta si indiferent de loc, activitati economice de natura celor prevazute la alin. (2), oricare ar fi scopul sau rezultatul acestei activitati.

Cu respect

Chris
Răspuns la discuția TVA vanzari imobiliare
OK, multumesc mult pentru raspuns !

Cu respect

Chris