avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termenul de prescriptie al infractiunii de conducere ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termenul de prescriptie al infractiunii de conducere cu permisul suspendat?

Care este termenul de prescriptie al infractiunii prevazute de art. 78, al2. Cod rutier? In speta dosarul continand aceasta infractiunea se afla la parchet trimis de politie cu neinceperea urmaririi penale, poate interveni prescriptia in cazul in care dosarul se afla la parchet si nu se da nici o solutie?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Bianca Birtoc , utilizator 22:49, 12 Aprilie 2010
Incadrarea juridica corecta este art.86 alin2 din OUG 195/02 rep.Prescrierea este de 5 ani dar in cazul dvs.nu are nici o legatura intrucat dosarul este finalizat si termenul se calculeaza de la intocmirea ultimului act care se aduce la cunostinta invinuitului.Orice act care i se aduce la cunostinta intrerupe cursul prescrierii.
S-a propus neinceperea urmaririi penale atunci va avantajeaza solutia ce rol mai are prescrierea???
Problema e ca deja dosarul se afla la Parchet de 1 an si procurorul nu se pronunta in nici un fel. Am facut o cerere de acordare a dreptului de a conduce si n-am primit nici un raspuns, cererea a fost facuta acum 3 luni.
Faceti plangere la prim procuror.
Va multumesc!=D>
Un procuror are cam 1000 de cauze de solutionat intr-un an de activitate,in afara altor activitati specifice,de aici decurg termenele foarte lungi de solutionare a unor cauze mai simple.
Fara a scuza lentoarea activitatilor judiciare,acesta este un adevar de netagaduit.
Mergeti in audienta la procurorul sef al Parchetului si depuneti un memoriu prin care solicitati urgentarea cercetarilor

Alte discuții în legătură

Distrugere dan_bcdro dan_bcdro acu 2 luni unii mi-au spart geamurile la masina si au lovit-o cu pietre si pari.De atunci dosarul acesta sta la postul de politie.Agentul responsabil cu ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Respectarea si punerea in aplicare a sentintei penale atinas atinas Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac , deoarece procurorii nici pana la aceasta data nu au respectat urmatoarea sentinta penala pronuntata in aprilie 2011, ... (vezi toată discuția)